Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 116

Wątek: Czy centralny punkt AF jest felerny?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebar1
    Człowieku nie atakuje żadnych psiadaczy niczego! Wyobraź sobie, że mam prawo pisać co chce, kapujesz?
    Nie masz prawa pisac o MOICH egzemplarzach ze to buble, kapujesz?
    Nie wydalbym tyle forsy na bublowate aparaty a jesli juz - to dochodzilbym swojego u producenta a nie pisal "wszystkie dSLR Canona to buble" .
    Tak wiec jeszcze raz - nie masz prawa pisac co chcesz, nie o moich egzemplarzach, bo nie jestem na tyle glupi by kupowac buble.
    Dopoki nie potrafisz udowodnic swoich racji (czyli ze "wszystkie dSLR Canona to buble" ) to nie masz prawa tak pisac bo po prostu piszesz nieprawde - mozesz sobie ta opinie o swoich pojedynczych sztukach wyrazac, nie o wszystkich.

Aha... i wyobraz sobie ze to forum jest forum prywatnym, posiadajacym pewien regulamin, i wg tego regulaminu rowniez nie masz prawa pisac co chcesz, przynajmniej nie tutaj - to tak na marginesie zebys sobie za duzo nie wyobrazal, bo Internet daje tylko zludzenie wolnosci wypowiedzi, ale tak naprawde to musisz czasami nieco stonowac i po prostu uwazac na to co piszesz a nie "pisze wszystko bo wszystko mi wolno" - oj nie tak...

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane
    Nie mozna tutaj nic zlego na Canona powiedziec nawet w rozgoryczeniu bo to sie zawsze tak samo konczy.
    E no nie przesadzaj :-)
    Tak jak napisal Vitez, mozna zle mowic ale o swoim canonie a nie uogolniac.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

nikt nowy jeszcze z tutejszym TWA w takiej sytuacji nie wygral. Nie mozna tutaj nic zlego na Canona powiedziec nawet w rozgoryczeniu bo to sie zawsze tak samo konczy.
    Nie przesadzasz?
    Tu nie ma zadnego TWA.
    Kolega po prostu wszedl i mowi "wasze aparaty sa do d... " nie majac na to zadnych dowodow.
    Czy to mozna nazwac rozsadnym zachowaniem, czy powaznym wyrazeniem opinii?
    A po zwroceniu uwagi reaguje "moge se mowic co mi sie podoba a wasze opinie mam gdzies" ... no prosze panstwa... az chce sie Wujka Mistrza Cietej Riposty zaprosic .
    Po prostu my - TWA uwielbiamy teksty w stylu "moje egzemplarze sa walniete wiec wszystkie takie musza byc" - szczyt logiki wypowiedzi .

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie przesadzasz?
    Tu nie ma zadnego TWA.
    Nie przesadzam raczej. Kilka razy zwracalem juz na to uwage wystarczy pogrzebac w archiwum (ostatnio chyba wtedy jak jechaliscie po iczku).
    Ja rozumiem ze chlopak uogolnia i ze nie ma zadnych podstaw w rzeczywistosci i sam jestem przeciwko takim ocenom.
    Problem AF istnieje napewno i bez sensu jest to negowac. Pewnym jest tez ze ma on mniejszy wymiar niz czyta sie o tym na forach.

Ale to wcale nie jest powod zeby na kogos wsiadac ... tak z boku to wyglada troche zenujaco bo przeciez on tylko powiedzial ze Canon to bubel. I po czesci to nawet prawda ale jak juz ktos wczesniej pisal taka jest uroda produktow seryjnych i nic sie z tym nie da zrobic. Nie ma tez marki w ktorej ten problem by nie wystepuje.

Ah i bym zapomnial ... faktycznie czasami Wujek Cieta Riposta by sie przydal jak sie czyta takie watki

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

wystarczy pogrzebac w archiwum (ostatnio chyba wtedy jak jechaliscie po iczku).
    Wystarczy czytac od poczatku do konca a nie pobieznie zwrocic uwage ze ktos kogos ochrzania .
    W watku o iczku byla jedna madra wypowiedz - ze iczek kiedys inaczej, rozwazniej i mniej agresywniejsze dobieral slowa , ale to juz OT do OT a ten watek pewnie zaraz ktos zamknie

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

W normalnych warunkach USA napewno. Normalne warunki w Polsce sa lata swietlne w tyle. Mamy teraz takie regulacje prawne ze sprzedawca moze Ci szklo naprawiac/wymieniac/trzymac i nic z nim nie robic ponad miesiac a Tobie zostaje tylko czekanie albo Rzecznik Praw Konsumenta, na ktorego decyzje w wiekszosci przypadkow wszyscy leja. Troche to jest juz duzy OT wiec moze nie kontynuujmy. Ale powiem Ci ze serwisy i reklamacje w Polsce to lawina tragedii i czasami urzerajac sie z debilnymi serwisami przypominaja mi sie filmy z czasow komuny
    Sorry za kontynuowanie OT. W Polsce tez sie tak da (ja tu naprawde krotko jestem ). Nie przesadzajmy i nie robmy z siebie ostatnich ofiar niesprawiedliwosci na swiecie ktore nic nie potrafia zalatwic i zawsze im wciskaja najgorsze buble. Nie ma to jak siedziec i zrzucac wine na innych nie robiac nic. Znam to doskonale.

Serwis nie jest od parady i jesli kilka osob potrafilo zalatwic tam sprawe pozytywnie (np. ktos tu z forum regulowal sprzet i ma perfekt) to inni tez moga. Jesli nie potrafisz jawnie powiedziec o co Ci chodzi to nie licz ze sami beda siedziec i dochodzic czego ty naprawde chcesz.

A sklepy? Przeciez zanim wyciagniesz portfel mozesz zapytac jakie sa opcje wymiany/zwrotu sprzetu. To jest druga rzecz o jaka pytam zaraz po uslyszeniu ceny. A przy zakupie powinienes to dostac na pismie (!). Myslisz ze ja kupuje bez informacji o tym na papierze i wszedzie w USA mozesz sobie tak isc i rzucic na lade "bierz pan spowrotem"?
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 08-06-2005 o 05:17
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Jestem posiadaczem Canona więc moje "wtargnięcie" tu jak i moje opinie są pełnoprwne. No chyba, że tu jakieś dziwne zasady panują.
    sebar1 - tego nikt tu nie kwestionuje. Uwagi dotycza tylko nieuprawnionego uogolniania na wszystkie egz. body canona. Na forum sa uzytkownicy takze innych aparatow niz canon, ba sa nawet nikonowcy bez canona.
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maku
    Sebar1.

Masz rację. Sam zacząłem swoją przygodę z foto od cyfry. No i niestety był to 10D. Coś mi nie grało i zwalałem to na moje niedoświadczenie. Po wielu próbach w końcu spasowałem. Faktycznie moje body miało FF. Regulacja w serwisie pomogła. Tyle tylko że zwiększył się procent „trafionych” zdjęć a w dalszym ciągu pozostał jakiś tam rozrzut.
    Moje analogowe body nie ma ani ff, ani bf - a przynajmniej ja tego nigdy nie zauwazylem. Robie zdjecia od wielu lat. Wiekszosc jest technicznie przeze mnie akceptowalna. Co jakis czas nie trafiam z ostroscia (2 zdjecia/negatyw), mimo iz czesto jestem przekonany ze z centralnym punktem af trafilem gdzie trzeba. Rozpaczam z tego powodu? Nie, bo jestem przekonany, ze to moja wina (brak umiejetnosci, brak precyzji, trzesa sie lapki itp).
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Sieradz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Aha... i wyobraz sobie ze to forum jest forum prywatnym, posiadajacym pewien regulamin, i wg tego regulaminu rowniez nie masz prawa pisac co chcesz, przynajmniej nie tutaj - to tak na marginesie zebys sobie za duzo nie wyobrazal, bo Internet daje tylko zludzenie wolnosci wypowiedzi, ale tak naprawde to musisz czasami nieco stonowac i po prostu uwazac na to co piszesz a nie "pisze wszystko bo wszystko mi wolno" - oj nie tak...
    A czy mozna wiedziec, ktory punkt regulaminu naruszyl swoimi wypowiedziami seb?

Domyślnie

Daewoo z Fiatem też są popularne i co z tego?
    "prowokacja ???" Hm, chyba za dużo komisji śledczych.
    Pozdr
    Sebastian
    O przepraszam ja jezdze od 6 lat fiatem Brava i nigdy mi sie nie zepsuł i jestem bardzo zadowolony.... wiec nie pisz takich głupot bo taka argumentacja to samo jak mowienie ze "Polak to złodziej samochodów.." ........

Piotr
    Ostatnio edytowane przez Lutek ; 08-06-2005 o 09:22
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów