Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Wątek: [kavoo] Another gniot creation history :D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Efekt wysmienity... Podoba mi sie... Zreszta jak wszystkie

Swietny tutorial... Czekam na wiecej...
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Mi sie tutorial bardzo spodobal, jak bys mial jeszcze jakies pomysly na inny temat to smialo pisz, mysle podobnie jak Arkan - korepetycje by mi sie przydały

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Tutorial jest świetny. Napewno pare rzeczy sie przyda na przyszłosc. Pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ja dolacze sie do powyzszych wypowiedziWiedzy nigdy za wiele,a jesli przedstawiona w tak przystepny sposob to tylko mozna pochwalic i tak tez robie.Bravo KavooA efek koncowy dla mnie rewelacyjny

Bywalec Awatar dzi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

kavoo zajmuje się grafiką, więc co sie dziwić, pewnie robi tego dziennie megabajty - mi się przyda to co jest tu napisane na pewno czekamy na kolejne

Coś już napisał
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

bardzo chcialbym tak posługiwać sie ps i żal mi ludzi którzy twierdzą że to już nie fotografia, niestety moja cierpilwość "bawienia się" przy jednym zdjęciu sięga max 3 min
    Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000

Awatar Agni
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dla mnie również najważniejsza jest wizja. Patrząc w obiektyw - czy panel LCD -już na tym etapie rodzi się pomysł (przynajmniej powinien! ) - a czy efekt końcowy = 90%orginału + 10%obróbki na kompie, czy też proporcje te będą odwrotne.. cóż - wedle potrzeb.. trudno przecież o idealne warunki - chyba że mówimy o zdjęciach w studio gdzie jest większe pole manewru... W każym razie fotografia i grafika dalej pozostają sztuką niezależnie od procentów

Ja jestem za leniwa trochę na tyle grafiki - i podziwiam. Zresztą moja wiedza na ten temat jest jeszcze mocno niezaawansowana - choć zmieniam to na ile czas pozwala

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Warsztat warsztat warsztat....z dobrego zdjecia mozna zrobic bardzo dobre, a ze slabego poprawne, wiec jezeli produkt wyjsciowy jest dobry, to reszta juz w rekach zdolnego obslugiwacza PS, zeby nam zrobic przyjemnosc dla oka
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Więcej takich poproszę i za Arkanem oraz Jacem. Korepetycje poproszę
    Coś tam jest do pstrykania

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No prosze... szczerze mowiac myslalem, ze (po przyjeciu, z jakim sie ten tutorial spotkal w przypadku bebopa) to lawina flejmow spowodowala, ze pieprznal mi zasilacz (conajmniej... mam nadzieje ze mobo, procek, ram i reszta sa ok) w kompie

Jako, ze - w zwiazku z tym - musialem dzisiaj na chwile do pracy podjechac, przy okazji, majac dostep do kompa, od razu wyjasnie to i owo.
    Nie jest tak, jak ktos moglby wywniowkowac, ze pstrykam na pale i dopiero w PSie zastanawiam sie, jak uzyskany material skadrowac. Z reguly albo w ogole nie kadruje, albo robie to minimalnie (ok. 10%). Tutaj jednak nie mialem szans na skadrowanie w ten sposob w aparacie - robilem to zdjecie przez szybe majac duze okno za plecami, ktore po blizszym podejsciu odbijalo sie paskudnie w szybie. A ze mialem przykrecona stalke, musialem zlapac szerszy kadr i ciac. Tak wiec nie zawsze jest mozliwosc zrobienia zdjecia na konkurs fotograficzny ;-)

Zaczernianie nieistotnych obszarow stosuje nader rzadko - praktycznie oprocz lekkiego zaczernienia w PG zdjecia Dejection (przy ktorym nota bene "roboty" w PSie bylo mniej niz tutaj ) i wyizolowania twarzy mandryla w portrecie Proud nie przypominam sobie tego zabiegu w przypadku innych zdjec. ZAWSZE stosuje pomiar skupiony i ustawiam ekspozycje na swiatla, i w zdecydowanej wiekszosci przypadkow to wystarcza do uzyskania czarnego/bardzo ciemnego tla z wyizolowanym motywem glownym. Jesli jest tego malo, poprawiam opcja Shadows przy wywolaniu RAWa. Tak np. byl zrobiony plenerowy pelikan - Dolek widzial surowego RAWa wiec moze potwierdzic, ze czarow marow i szparowania tam nie bylo :-)

Specjalnie nie bralem sie za ten tutorial od razu po jego obiecaniu - chcialem poczekac na zdjecie, przy ktorym uzyje max. ilosci narzedzi, z jakich korzystam. Gros moich zdjec nie wymaga nawet 1/5 powyzszych zabiegow... a na ch...olere bylby komu tutorial, w ktorym pokazalbym jak otwiram RAWa, dopasowuje kolory do palety webowej, przeskalowuje, wyostrzam i zapisuje

Coz... jesli ktos uwaza, ze "czar prysl" i okazalo sie, ze ksiezniczka jest ogrem to trudno... nie widze powodu ukrywania sposobu, w jaki wykanczam proces kreowania zdjecia bo ani sie tego wstydze, ani uwazam to za jakies cheatowanie. Polecam tylko tym purystom traktowanie wszystkich zdjec na rownych zasadach, bo w niczym moje zyrafy nie roznia sie od bajkowego pejzazu, ktory jest bajkowy tylko dlatego, ze zostal poskladany z 5 klatek o roznej ekspozycji ;-) Latwo przy komentowaniu zdjec popasc w hipokryzje, wiec zalecam rozwazna ocene ;-)
    Ostatnio edytowane przez kavoo ; 05-06-2005 o 15:45

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów