noo Jac, same point: efekt końcowy jest świetny.Zamieszczone przez Jac
jestem rozczarowany, że Kavoo nie potrafi (jeszcze) uzyskać tych efektów bez korzystania z PS, albo nie miał okazji. po prostu magia tego co miałem za zdjęcia trochę prysła, co mogę powiedzieć, rozczarowany jestem. poza tym dla mnie termin grafika to niestety nie grafika komputerowa. na ASP grafika komputerowa to osobny przedmiot i pracownia. to z czym większość z nas ma do czynienia czyli obróbka obrazu pod kątem fotografii (w tym cyfrowej) to jeszcze osobna rzecz, której nie można uniknąć pokazując zdjęcie poprzez media cyfrowe (wszystko jedno czy to z analoga po zeskanowaniu czy też z cyfry). a fotografia to to, co potrafimy utrwalić aparatem a nie poprzez PS. w mojej definicji to co pokazuje Kavoo tym tutorialem to już nie jest fotografia a grafika bazująca na fotografii, którą zrobił. dla mnie wykracza to poza obróbkę fotografii w sensie korekty. ale "looks good" więc nie bijmy piany. nic negatywnego, po prostu wolałbym, żeby to było zdjęcie w większym procencie niż jest. that's all folks.