Cytat Zamieszczone przez kavoo
...
tak jak podejrzewałem - zdjęcia, które robisz w stosunku do tego co pokazujesz to są dwie różne sprawy. pytanie czy to dalej jest fotografia, czy po tych wszystkich przeróbkach jest to nadal efekt, który uzyskałeś jako fotograf aparatem i obiektywem. jedni powiedzą że tak, moje zdanie jest takie: efekt końcowy wart pracy, efekt fotograficzny: ściema. na tej zasadzie można z kiepskiego zdjęcia zrobić majstersztyk, kwestia dłubaniny w PS.

jakkolwiek chylę czoła za szczerość w postaci obnażenia kulis obróbki zdjęcia, a jako grafik dopuszczam takie rzeczy i oceniam efekt końcowy, to jako fotograf neguję już tę formę przekłamywania tego co się potrafi zarejestrować obiektywem. i teraz mam zagwostkę, bo może wykonuje 5% operacji, które robisz na zdjęciu. i może jest to źle. nieistotne co sfotografowałeś*i jak - ważne jak to pokażesz...

zdjęcia z Zoo (sadness, close look, dejection) uważałem za niezły majstersztyk, zachodziłem w głowę jak Ci się udało SFOTOGRAFOWAĆ w taki sposób. światło, zbliżenie... czar trochę prysł. wiem jak to tak przerobić zdjęcia, bo z 10 lat pracuje jako grafik. zakładałem po prostu pewne fairplay w tym co pokazujemy... w każdym razie dzięki za szczerość