Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 83

Wątek: [kavoo] Another gniot creation history :D

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    No i już masz etykietkę szybkostrzelnego filmowca, który nie umie robić fotek, tylko wali seriami licząc że coś mu wpadnie
    Jesli ktos taki wniosek z tego wyciagnie to trudno ;-) Jesli 24 zdjecia strzelone w warunkach, w ktorych czasy wychodzily max 1/80s i dawaly duze prawdopodobienstwo poruszenia, to dla kogos filmowanie... to moze mnie nawet Spielbergiem nazywac, nie dbam o to

Ja wole wrocic do domu z 23 poruszonymi zdjeciami i jednym dobrym, niz z jednym poruszonym Ale to ja... moze inni lubia inaczej ;-)
    Ostatnio edytowane przez kavoo ; 07-06-2005 o 20:14

miro
    Guest

Domyślnie

Kavoo - jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził... Jakbyś robił foty do National Geographic to Twoje wyciąganie PSem byłoby równie naganne jak przyklejanie żabki drzewnej poxipolem do paprotki w doniczce. Albo na odwrót. Co za różnica...

Ale ponieważ robisz fotki, żeby ludziom się fajnie je oglądało - bez pretendowania do bycia obiektywnym opisywaczem rzeczywistości - szacuneczek.

Zamiast się tu boksować sieknij jeszcze jakiś tutorial. Zrobisz człowiekowi (czyli mnie) dużą frajdę. A następnym razem jak pójdziesz do ZOO to nie dyskutuj z MUFLONEM :-) tylko zrób mu fajną fote ;-)

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miro
    A następnym razem jak pójdziesz do ZOO to nie dyskutuj z MUFLONEM :-) tylko zrób mu fajną fote ;-)
    Cholera, musialbym do Genewy* do ZOO jechac... za daleko ;-)

* jest w Genewie ZOO?

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Kolega miał chyba na myśli "prawdziwego" muflona
    Taki koziołek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kavoo
    jest w Genewie ZOO?
    Jest ale biedne. Mam w planach wycieczkę do Basel i/lub Zurichu. Ale trochę dalszych planach, bo w tym miesiącu mam airshow-ów i koncert-ów jak mrówk-ów - ledwo nadążam ze zgrywaniem fotek

Zablokowany Awatar kavoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jest ale biedne. Mam w planach wycieczkę do Basel i/lub Zurichu. Ale trochę dalszych planach, bo w tym miesiącu mam airshow-ów i koncert-ów jak mrówk-ów - ledwo nadążam ze zgrywaniem fotek
    Tak czy siak wyposazony na wypad do ZOO jestes jak nalezy, wiec polecam :-)

miro
    Guest

Domyślnie

Eee, nie trzeba do Genewy wystarczy do Wrocławia :-)
    http://www.zoo.wroclaw.pl/zwierzeta/...ription=Muflon
    Wydaje mi się, że w Warszawie też są, chyba gdzieś w okolicach strusia i zebr ;-) - ostatnio z dzieciakami byłem z rok temu i nie bardzo pamiętam... A w kwestii biednego zoo w Genewie to nie wierzę... chyba zoo w Zamościu nie widzieliście :-(
    m

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

widziałem, widziałem i to jest dopiero porażka
    Coś tam jest do pstrykania

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miro
    A w kwestii biednego zoo w Genewie to nie wierzę...
    To może napiszę inaczej: w Genewie nie ma ZOO, jest tylko ładny, choć mały park zoobotaniczny

Początki nałogu Awatar froolk
    Miasto
    Polska

Domyślnie

Kavoo powinieneś ten cytat Ansela Adamsa dokleić do swojego tutoriala na temat PSucia żyraf. Zamknął by może buzie niektórym fotograficznym purystom:

"Fotograficy są, w pewnym sensie, kompozytorami, a negatywy to ich partytury. Jakość obrazu nie jest produktem maszyny (aparatu fotograficznego), ale osoby która kieruje maszyną, a ograniczenia wyobraźni i ekspresji nie istnieją."

Przepaszam za OT ale znalazłem ten cytat w linku http://www.artwebking.com/fotografi...raczkowska.html podanym w wątku p13ki.
    Jestem pewien, że gdyby działalność zawodowa Ansela Adamsa przypadła na nasze czasy nie mial by oporów przed stosowania PS. BTW uchodził właśnie za mistrza techniki foto.
    Ostatnio edytowane przez froolk ; 17-06-2005 o 12:02

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów