JasneZamieszczone przez Jac
Jakos nie przyszlo mi do glowy ze mozna uzywac wczesniejszego podnoszenia lustra robiac zdjecia bez statywu
Do jeszcze dorzucmy i glowice![]()
JasneZamieszczone przez Jac
Jakos nie przyszlo mi do glowy ze mozna uzywac wczesniejszego podnoszenia lustra robiac zdjecia bez statywu
Do jeszcze dorzucmy i glowice![]()
Ja czasem uzywalem MLU bez statywu: gdy jest za ciemno a nie moge/nie chce uzywac statywu to daje lekkie opoznienie na MLU, dzieki temu przynajmniej troche drgan zwiazanym z naciskaniem spustu eliminuje.
lepiej strzelic serie 3-4 fotek.. najostrzejsze sa te "po srodku" serii, kiedy spust jest juz wcisniety... pierwsza i ostatnia zwykle sa poruszone
Tylko przy ciasnych kadrach juz sie maly problem moze robicZamieszczone przez Tomasz Golinski
. Ja w zasadzie nie poruszam sie bez statywu i nie musze tego przerabiac w praktyce
![]()
Ostatnio edytowane przez CYNIG ; 05-06-2005 o 12:41
zgadzam sie to troche dziwne rozwiązanie. przez ten czas kiedy lusterko jest w górze zdjecie sie robi praktycznie na czuja lub jak wolice na chybił trafił
ps; w 10d jest tak ze po ponownym nacisnieciu migawki robi sie zdjecie
ja nie wtym sensie ze statyw jest potrzebny, bo MLU bez statywu jest chyba niepotrzebne, ja pisalem ze potrzebny jest solidny ciezki statyw z pozadna glowicaZamieszczone przez CYNIG
Ok Jac
mi tez nie przyszlo do glowy robic bez statywu ale jak widzisz na przykladzie Tomka, mozna i bez.![]()
Z tego co ja wiem to najpierw się przecież kadruje! Pozniej korzystasz z samowyzwalacza (w tym przypadku dziala ok 2sek), podwojne naciskanie spustu migawki jest wg mnie bez sensu. Wychodzi na to samo jakby MLU byl wylaczony.Zamieszczone przez A-la-N
![]()
ale mysmy tutaj rozpatrywali przypadek robienia zdjecia z podniesionym lustrem BEZ STATYWUZamieszczone przez marcingreen
![]()