Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: sample z tele

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Sa konwertery ktore 'klamia' i AF wtedy dziala. Nie pamietam ktore.

Qrka... jak ja bym chcial zlapac sarne alboco to bym jednak manualnie ostrzyl .
    Nie mozna ostrzyc manualnie bo sie rusza reka ... tylko af wchodzi w gre.

P.S.No chyba ze sie siedzi w namiocie do obserwacji ale raczej tez nie.

est
    Guest

Domyślnie

można jeszcze siedzieć na ambonie myśliwskiej i nawet statyw postawić :-)

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez est
    można jeszcze siedzieć na ambonie myśliwskiej i nawet statyw postawić :-)
    Tez fakt tak czy inaczej ostrzenie reczne odpada bo kazdy zbedny ruch moze ploszyc zwierza

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    zaręczam, że efekt końcowy będzie jakościowo wiele lepszy z 200mm Lki niż z 300mm Canona czy Sigmy.
    i mi sie tak wydaje ze lepiej lekko powiekszy 200mm niz zmniejszac 300mm pozatym taka stalka 200 ze swiatlem 2.8 to jest cos co moze byc niezastapione w lesie gdzie raczej jest ciemno, no chyba ze sarna wyjdzie na polane, pole...szybciutki AF a zawsze mozna zalozyc konwerter x2 i miec 400mm tez z calkiem niezlym swiatelkiem

est
    Guest

Domyślnie

czyli powiększona fota z końca Lki 200 f/4 będzie lepsza niż z końca 300 pozostałych dwóch? mniej więcej o to mi chodziło, stąd cały mój dylemat. Cena tej Lki jeszcze nie jest tak powalająca, na 2.8 mnie nie stać na razie.
    A co do pytania o ostrzenie i głośność, być może jest głupie, ale każdy twierdzi, że sigma jest dużo głośniejsza, a jak próbowaliście podejść zwierzaki w jego naturalnym środowisku, to wiecie, że słyszą niewiarygodne rzeczy , a już bardzo są wyczulone na odgłosy nietypowe w środowisku, jakim jest niewątpliwie praca sprzętu foto.
    Czy ktoś z forumowiczów posiada może wymienioną L kę i jeden z dwóch pozostałych obiektywów? chciałbym porównać fotę tego samego obiektu przy maks przybliżeniu.

Pozdrawiam
    Wojtek

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez est
    A co do pytania o ostrzenie i głośność, być może jest głupie, ale każdy twierdzi, że sigma jest dużo głośniejsza, a jak próbowaliście podejść zwierzaki w jego naturalnym środowisku, to wiecie, że słyszą niewiarygodne rzeczy
    Obawiam sie ze predzej sie wystrasza trzasku lustra niz warczenia autofocusa.

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Obawiam sie ze predzej sie wystrasza trzasku lustra niz warczenia autofocusa.
    wszystko zalezy od tego jakie zwierzaki.
    Np borsuk nie reagowal na blysk lampy, trzask EOSa 30 zwracal jego uwage, ale nie powodowal ucieczki.
    Sarny robione z ambony z odleglosci okolo 25 metrow, nie reagowaly na delikatne, powolne ruchy (ostrzenie manualne) ale klapanie lustra je niepokoilo - nie powodujac jednak ucieczki.
    Bobry na najlzejszy dzwiek, klepaly ogonem w wode i tyle je bylo widac.

est
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CYNIG
    wszystko zalezy od tego jakie zwierzaki.
    Np borsuk nie reagowal na blysk lampy.....
    Sarny robione z ambony z odleglosci okolo 25 metrow, nie reagowaly na delikatne, powolne ruchy (ostrzenie manualne) ale klapanie lustra je niepokoilo - nie powodujac jednak ucieczki.
    Bobry na najlzejszy dzwiek, klepaly ogonem w wode i tyle je bylo widac.
    zauważyłem, że zwierzyna w dużo mniejszym stopniu zwraca uwagę na światło niż hałas, ostatnio wracając późnym wieczorem z lasu trafiłem wiązką światła z latarki na sarnę i zdębiała, podszedłem do niej na jakieś 10-15 m., dopiero wtedy ruszyła.

Z tego wszystkiego wynika, że jednak lepiej będzie zainwestować te kilkaset (ok. 800-900) PLN więcej i kupić tę Lkę. Jeszcze tylko pytanie o konwerter: jaki? czy między konwerterami różnice w jakości uzasadniają różnice w cenach? co polecacie?

Czy ktoś mógłby zrobić mi sampla w wysokiej jakości taką Lką na 200 i podesłać na priva?
    Pozdrawiam
    Wojtek

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Akurat miałem na myśli 70-200/4L - o 70-200/2.8L przez "grzeczność" nie wspomniałem
    ale ja o stalce pisze 200mm f/2.8 jest niewiele drozsza (w USA jakies $80) od 70-200 f/4.0 a duzo lepsza
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 05-06-2005 o 12:45

Uzależniony Awatar CYNIG
    Miasto
    Łaziska Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ale ja o stalce pisze 200mm f/2.8 jest niewiele drozsza (w USA jakies $80) od 70-200 f/4.0 a duzo lepsza
    Zwlaszcza jak Ci jakis cholerny zwierzak podejdzie na 10 metrow i nie miesci sie w kadrze
    Oczywiscie ten obiektyw jest optycznie duzo lepszy od 70-200/4 (choc nie wiem ilu z nas na zdjeciach 30x40 by je rozroznilo). Ale w specyficznych warunkacj np: fotografia z zasiadki zoom moze decydowac czy bedziemy mieli zdjecie czy nie.
    Czyli taki punkt widzenia o "lepszosci" przez pryzmat zastosowan

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów