Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: [350D] Jakie uzupełnienie dla kita?

Default [350D] Jakie uzupełnienie dla kita?

Mam pytanie takie:
    Jaki obiektyw Canona moze być uzupełnienie dla kita tzn by jedo ogniskowa zaczynała sie mniej wiecej tam gdzie konczy sie ogniskowa kita, który byłby zblizony klasa do np 28-105/3,5-4,5 USM i w podobnie realnej cenie????

Piotr
    Lutek
    EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150

Początki nałogu Semtex's Avatar

dużo już o tym było poszukaj sobie np coś o obiektywach 70-200 - według mnie po szerokim kącie to jest następny obiektyw
    5d + L plecak

zło konieczne Vitez's Avatar

Tanio a znosnie: Canon 55-200
    Drozej a bardziej znosnie: Canon 70-210 3.5-4.5/Canon 100-300Sigma 70-300 APO Macro Super II
    Jeszcze drozej a bardzo dobrze: Canon 70-200 4L/Sigma 70-200 2.8 EX/Canon 70-200 2.8 L

SyncMarek
    Guest

Vitez - mówisz znośnie, bardziej znośnie... Mnie interesuje inna rzecz. Jak te nawet znośne twoim zdaniem obiektywy mają się w porównaniu do tele z zaawansowanych kompaktów np. Nikona 8800 czy jemu podobnych. Nie chodzi mi tu o budowę tych obiektywów tylko o efekt końcowy - jakość zdjęć.
    Vitez to może pytanie nie do ciebie, ale może ktoś robił takie porównania.

zło konieczne Vitez's Avatar

Quote Originally Posted by SyncMarek
    Mnie interesuje inna rzecz. Jak te nawet znośne twoim zdaniem obiektywy mają się w porównaniu do tele z zaawansowanych kompaktów np. Nikona 8800 czy jemu podobnych. Nie chodzi mi tu o budowę tych obiektywów tylko o efekt końcowy - jakość zdjęć.
    Przeczytaj pierwsza wypowiedz tego watku... a nastepnie zaloz swoj wlasny watek o tym co cie interesuje.
    Bo "uzupelnienie kita do 350D" a "porowanie obiektywow lustrzankowych do kompaktow" to zdecydowanie rozne tematy .
    Moja odpowiedz i sugestie obiektywow byly dopasowane tylko do potrzeb autora watku - cos klasy 28-135 a konczace sie mniej wiecej tam gdzie kit 18-55. Nic w jego wypowiedzi nie bylo o kompaktach i wg mnie nie ma co porownywac ani rozwijac tego tematu tutaj.

Maco
    Guest

SyncMarek - wiedziałem, że ci się dostanie. Stary o co ty pytasz!

Bywalec Dorn's Avatar

Quote Originally Posted by Vitez
    ... znosnie ... bardziej znosnie ... bardzo dobrze
    Strach się odezwać w Dziale dla początkujących, ale jak rozumieć "znosnie ... bardziej znosnie" ?
    40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
    ---------------------
    Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
    Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Maco
    Guest

Szkoda, że nikt nie odpowiedział na pytanie SyncMarka.
    Żeby zadawać pytania w dziale dla początkujących, trzeba najpierw przeglądnąć całe forum i zgłębić wiedzę tajemną.
    Szkoda, bo pytanie zostało ciekawie sformułowane.
    Podajcie może nicki osób, które schodzą do poziomu początkujących, nie będziemy wtedy zawracać głowy fachowcom!

Bywalec esenpe's Avatar

Quote Originally Posted by Vitez
    Tanio a znosnie: Canon 55-200
    Drozej a bardziej znosnie: Canon 70-210 3.5-4.5/Canon 100-300Sigma 70-300 APO Macro Super II
    Jeszcze drozej a bardzo dobrze: Canon 70-200 4L/Sigma 70-200 2.8 EX/Canon 70-200 2.8 L
    Vitez, odpowiadasz zbyt ogolnie i wymijajaco :-) To dzial dla poczatkujacych, wiec trzeba troche inaczej formulowac zdania:

A wiec:

Znosnie jest alegoria 'trudne slowo' wartosci optycznej tego obiektywu analogicznie do znosnie mozna przytoczyc slowo w miare dobry optycznie choc bez rewelacji - zadowoli przecietnego uzytkownika aparatu DSLR.

Pozdr.
    [OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]

Pełne uzależnienie KuchateK's Avatar

To pierwsze to jest "nie tragedia, da sie uzywac". Takie dla malo wymagajacych.

W miare dobre bez rewelacji to sa te "bardziej znosnie"... Te sa akurat dla przecietnych pstrykaczy.

A potem sa dla wymagajacych... Takie biale, latwo poznac
    ...

Page 1 of 2 12 LastLast