Mam pytanie takie:
Jaki obiektyw Canona moze być uzupełnienie dla kita tzn by jedo ogniskowa zaczynała sie mniej wiecej tam gdzie konczy sie ogniskowa kita, który byłby zblizony klasa do np 28-105/3,5-4,5 USM i w podobnie realnej cenie????
Piotr
Mam pytanie takie:
Jaki obiektyw Canona moze być uzupełnienie dla kita tzn by jedo ogniskowa zaczynała sie mniej wiecej tam gdzie konczy sie ogniskowa kita, który byłby zblizony klasa do np 28-105/3,5-4,5 USM i w podobnie realnej cenie????
Piotr
Lutek
EOS 70D | Canon 50mm f/1.8 STM | Canon 18-135 3.5-5.6 IS STM | PIXMA MG7150
dużo już o tym było poszukaj sobie np coś o obiektywach 70-200 - według mnie po szerokim kącie to jest następny obiektyw
5d + L plecak
Tanio a znosnie: Canon 55-200
Drozej a bardziej znosnie: Canon 70-210 3.5-4.5/Canon 100-300Sigma 70-300 APO Macro Super II
Jeszcze drozej a bardzo dobrze: Canon 70-200 4L/Sigma 70-200 2.8 EX/Canon 70-200 2.8 L
Strach się odezwać w Dziale dla początkujących, ale jak rozumieć "znosnie ... bardziej znosnie" ?Zamieszczone przez Vitez
40D | 17-40/4L | 70-200/4L | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
---------------------
Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.
Vitez, odpowiadasz zbyt ogolnie i wymijajaco :-) To dzial dla poczatkujacych, wiec trzeba troche inaczej formulowac zdania:Zamieszczone przez Vitez
A wiec:
Znosnie jest alegoria 'trudne slowo' wartosci optycznej tego obiektywu analogicznie do znosnie mozna przytoczyc slowo w miare dobry optycznie choc bez rewelacji - zadowoli przecietnego uzytkownika aparatu DSLR.
Pozdr.
[OKO] - [20D | C18-55IS | C50 | S70-300APO | S600R | TAMRAC ]
ALEGORIĄ!Zamieszczone przez esenpe
Vitez - mówisz znośnie, bardziej znośnie... Mnie interesuje inna rzecz. Jak te nawet znośne twoim zdaniem obiektywy mają się w porównaniu do tele z zaawansowanych kompaktów np. Nikona 8800 czy jemu podobnych. Nie chodzi mi tu o budowę tych obiektywów tylko o efekt końcowy - jakość zdjęć.
Vitez to może pytanie nie do ciebie, ale może ktoś robił takie porównania.
Przeczytaj pierwsza wypowiedz tego watku... a nastepnie zaloz swoj wlasny watek o tym co cie interesuje.Zamieszczone przez SyncMarek
Bo "uzupelnienie kita do 350D" a "porowanie obiektywow lustrzankowych do kompaktow" to zdecydowanie rozne tematy.
Moja odpowiedz i sugestie obiektywow byly dopasowane tylko do potrzeb autora watku - cos klasy 28-135 a konczace sie mniej wiecej tam gdzie kit 18-55. Nic w jego wypowiedzi nie bylo o kompaktach i wg mnie nie ma co porownywac ani rozwijac tego tematu tutaj.
SyncMarek - wiedziałem, że ci się dostanie. Stary o co ty pytasz!
Szkoda, że nikt nie odpowiedział na pytanie SyncMarka.
Żeby zadawać pytania w dziale dla początkujących, trzeba najpierw przeglądnąć całe forum i zgłębić wiedzę tajemną.
Szkoda, bo pytanie zostało ciekawie sformułowane.
Podajcie może nicki osób, które schodzą do poziomu początkujących, nie będziemy wtedy zawracać głowy fachowcom!