Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 103

Wątek: Fotografia Samolotów na 10km wysokości

KILLER
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    A można prosić o jakiś portrecik tą Syntą ?
    Pewnie że można, ale..... musiałbyś stanąć ode mnie jakieś 5 km

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KILLER Zobacz posta
    Pewnie że można, ale..... musiałbyś stanąć ode mnie jakieś 5 km
    Czyli co, kupuję sobie taki kosmiczny patent powiedzmy 1200mm w okolicach f/4-5.6 za jakieś 2k pln, do tego adapter do EOSa za jakieś grosze i jestem gotów? :-) A dandelion się jakoś sprawdza w tej sytuacji (pasuje do adaptera)? Pasowałaby mi taka "portretówka". :wink:
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

KILLER
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    A dandelion się jakoś sprawdza w tej sytuacji (pasuje do adaptera)?
    Nigdy tego nie używałem i uważam że to jest zbędne.

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

podziwiam taka fotografie. tutaj sama wiedza na temat fotografii nie wystarczy, trzeba wiedziec znacznie wiecej. wspaniale hobby. to ze zdjecia sa niewyrazne lub ze sa szumy to bym sie wstrzymal z takimi komentarzami, gdyz naprawde trzeba duzo cierpliwosci i czasu praktyki, zeby w ogole cos na zdjeciu wyszlo, a co dopiero zeby zdjecie wyszlo ladne. nie latwo jest robic zdjecia obiektom w ruchu w odleglosci 20 km. takze podziwiam i czekam na kolejne fotografie. pozdrawiam
    Moja CaroLina

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja również podziwiam.
    Cała ta strona, zdjęcia i informacje... U mnie już wylądowała w ulubionych.
    Jakby to powiedziała dzisiejsza młodzież: wielki szacun dla umiejętności fotografujących i gratuluje hobby!
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

niemilce
    Guest

Domyślnie

Dzieki Koledzy za slowa uznania Moge tylko powiedzec zapraszam jesli się Wam tylko podoba Pozdrawiam serdecznie.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

a może znajdzie się jakiś kolega z okolic Bielska-Białej (krakowa?) z którym będzie można wybrać się na takie polowanie na stalowe ptaki? ja bym chętnie popatrzył jak To się robi
    może być na priv.... czekam ;-)

P.S. czy koryto UL 984 lub UM 984 albo UN744 jest jakies nadzwyczajne i ciekawe? (często widzę kompensację po samolotach nad Bielsko-Białą)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

KF-ExtremeSpotting
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Prawda!
    Ciężko porównywać, to dwa różne rodzaje fotografii!

Ewo - czuje się w obowiązku wyjaśnić Ci subtelną różnice pomiędzy zdjęciami Krzycha które nam tu zapodałaś (są super – ale w swojej lidze) a tym co robimy.
    Żeby zostać w konwencji którą zaproponowałaś powiem też o lekarzu – ginekologu.

Pewnego razu świetny ginekolog został przyłapany na braniu łapówki .
    Jak się to teraz dzieje – wywalili go z roboty z wilczym biletem i pozbawili możliwości wykonywania zawodu.
    Biedak przypomniał sobie ,że kiedyś , jako młody chłopak - był świetny w naprawie samochodów.
    Poszedł do jednego z warsztatów i poprosi o pracę .
    Właściciel jak dowiedział się ,że robił to co robił i grzebał tam gdzie .. grzebał powiedział że szanse marne , ale zawołał mistrza zmiany i powiedział ,żeby przetestował naszego lekarza.

Po tygodniu wzywa ich do siebie i pyta doktorka – no i co pan zrobił w ciągu tego tygodnia.
    Gość gada – nooo... wymieniłem świece dwa razy, umyłem szyby , wymieniłem pasek przy alternatorze, kilka razy sprawdzałem poziom oleju .
    Panie !!!! Krzyczy właściciel takie rzeczy to robi u mnie uczeń na praktyce !!!

Z tyłu delikatnie przez ramię – mistrz zmiany dodaje ściszonym głosem – szefie, ale on to wszystko zrobił przez rurę wydechową .

I tak jest z nami – niby ktoś może powiedzieć, że fotki nie są doskonałe. Pewnie tak jest.
    Jednak zajmując się tylko takim zdjęciami już kilka lat - prawdziwą krytykę – z dużą pokora i wdzięcznością przyjmuję tylko od tych „którzy robią to przez rurę wydechową” i wiedzą o czym mówią.

Pozdrawiam

KF
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    a może znajdzie się jakiś kolega z okolic Bielska-Białej (krakowa?) z którym będzie można wybrać się na takie polowanie na stalowe ptaki? ja bym chętnie popatrzył jak To się robi
    może być na priv.... czekam ;-)

P.S. czy koryto UL 984 lub UM 984 albo UN744 jest jakies nadzwyczajne i ciekawe? (często widzę kompensację po samolotach nad Bielsko-Białą)
    Nie obrażaj Pana Boga !!!!
    UL984 to dla wielu jest tym czym Mekka dla praktykującego Beduina !
    Zapraszam na PRV.
    Zgadamy się i jeśli jesteś choć trochę „zmobilizowany” to na 100 pofocimy !

Pozdrawiam.

KF
    Ostatnio edytowane przez KF-ExtremeSpotting ; 18-07-2008 o 13:50 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    To musisz pod każdym zdjęciem pisać, że było robione aparatem za grosze. Co za różnica czym jest zrobione zdjęcie? Ono ma być dobre, a te nie są.

Cytat Zamieszczone przez niemilce
    Mam jeszcze pytanko moglbyc powiedziec dlaczego tak sadzisz ze nie sa dobre... Jakies uzasadnienie...
    Nie są według mnie dobre, ponieważ mają kiepskie kolory, spory szum i ogólnie kiepską jakość, ale... każde zdjęcie można obrobić, np. jak to zrobił ewg i te same zdjęcia już wyglądają dużo lepiej.

Inna sprawa, że nie miałem pojęcia jak takie zdjęcia się robi, niewątpliwie jest to trudne, a pewnie i bardzo trudne, dlatego nie dziwie się z radości i zadowolenia autorów tych zdjęć, że je zrobili i tak jak już ktoś napisał, widać na nich bardzo dużo.

Zdjęcia np. Killera, szczególnie pierwsze i ostatnie są dla mnie super (aa bo one są droższym aparatem zrobione ). Ja chce portret z 5km ! ;]
    350D

Pełne uzależnienie

Thumbs up

Cytat Zamieszczone przez ewg Zobacz posta
    A jednak: ;-)
    Poddaję się :wink:

Do Ewy: myślę, że tutaj fotografia jest środkiem bardziej niż celem
    Pomyśl - mogą obserwować "naprawdę na żywo" cumowanie promu do stacji kosmicznej - a nam zostaje oglądanie fotek. Po.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów