Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fotografia Samolotów na 10km wysokości

Mieszany widok

niemilce
    Guest

Domyślnie

Jak dla mnei bardzo duzo widać na tych zdjęciach. Biorąc pod uwage jakim sprzetem są robione - to nie obiektyw Canona za 50 000 zl... Np drugie zdjecei jest robione Lumixem FZ7 zwyklym kopaktem... Ja nie wiem co Ty chcesz od tego zdjecia... Lepiej sie juz nie da poniewaz mozliwosci aparatu nie pozwalaja...to aparat za grosze!!!

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemilce Zobacz posta
    Jak dla mnei bardzo duzo widać na tych zdjęciach. Biorąc pod uwage jakim sprzetem są robione - to nie obiektyw Canona za 50 000 zl... Np drugie zdjecei jest robione Lumixem FZ7 zwyklym kopaktem... Ja nie wiem co Ty chcesz od tego zdjecia... Lepiej sie juz nie da poniewaz mozliwosci aparatu nie pozwalaja...to aparat za grosze!!!
    To musisz pod każdym zdjęciem pisać, że było robione aparatem za grosze.

Co za różnica czym jest zrobione zdjęcie? Ono ma być dobre, a te nie są.

aha, na czym polega HDR to chyba 90% użytkowników tego forum wie...
    350D

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail Zobacz posta
    To musisz pod każdym zdjęciem pisać, że było robione aparatem za grosze.Co za różnica czym jest zrobione zdjęcie? Ono ma być dobre, a te nie są.
    Amen. Pralnia?

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co za różnica czym jest zrobione zdjęcie? Ono ma być dobre, a te nie są.
    Co rozumiesz pod pojęcięm "dobre", bo dla mnie TE zdjęcia, zrobione TYM sprzętem i w TAKICH warunkach są nawet bardzo dobre.

Rozumiem, że dla Ciebie musiałoby być krystalicznie czyste, bez szumów, o pięknych kolorach, a po zwiększeniu 200x powinno być widać godzinę na zegarku pasażera.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

To musisz pod każdym zdjęciem pisać, że było robione aparatem za grosze. Co za różnica czym jest zrobione zdjęcie? Ono ma być dobre, a te nie są.

Cytat Zamieszczone przez niemilce
    Mam jeszcze pytanko moglbyc powiedziec dlaczego tak sadzisz ze nie sa dobre... Jakies uzasadnienie...
    Nie są według mnie dobre, ponieważ mają kiepskie kolory, spory szum i ogólnie kiepską jakość, ale... każde zdjęcie można obrobić, np. jak to zrobił ewg i te same zdjęcia już wyglądają dużo lepiej.

Inna sprawa, że nie miałem pojęcia jak takie zdjęcia się robi, niewątpliwie jest to trudne, a pewnie i bardzo trudne, dlatego nie dziwie się z radości i zadowolenia autorów tych zdjęć, że je zrobili i tak jak już ktoś napisał, widać na nich bardzo dużo.

Zdjęcia np. Killera, szczególnie pierwsze i ostatnie są dla mnie super (aa bo one są droższym aparatem zrobione ). Ja chce portret z 5km ! ;]
    350D

niemilce
    Guest

Domyślnie

Nie są według mnie dobre, ponieważ mają kiepskie kolory, spory szum i ogólnie kiepską jakość, ale... każde zdjęcie można obrobić, np. jak to zrobił ewg i te same zdjęcia już wyglądają dużo lepiej.
    Zdjęcia np. Killera, szczególnie pierwsze i ostatnie są dla mnie super (aa bo one są droższym aparatem zrobione ). Ja chce portret z 5km ! ;]
    Moze i zdjecia sa gorsze, ale pytanie czy mozesz nagrywać filmy swoim i to przy takim powiekszeniu...
    A co do aparatu to ma duze znaczenie czym jest zrobione. W takiej fotografi to ten airbus to szczyt mozliwosci LUMIXA i moge sie zalozyc ze wiecej juz sie z niego nie wyciagnie... Pytanie czy kasa nie ma roznicy... Odpowiedz sobie sam... To tak jakbys chcial jechac do Hiszpani kupil malucha i jechal, a kupil nowe auto z salonu... I to auto i to auto... nie ma roznicy A jednak roznica jest bardzo wielka...
    Ostatnio edytowane przez niemilce ; 18-07-2008 o 14:23

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Moze i zdjecia sa gorsze, ale pytanie czy mozesz nagrywać filmy swoim i to przy takim powiekszeniu...
    Ekhm bardzo przepraszam, ale takie pytania to zadają użytkownicy kompaktów, którzy nie mają zielonego pojęcia o fotografii. Tak wiem to było pytanie retoryczne..., jeśli byś kręcił filmy tym aparatem to ok, ale tutaj są zamieszczone zdjęcia.

Aha no i tego już w ogóle nie rozumiem, piszesz że masz 5D, to dlaczego nim nie robisz zdjęć? Byłyby 100 razy lepsze jakościowo.
    350D

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jak dla mnei bardzo duzo widać na tych zdjęciach. Biorąc pod uwage jakim sprzetem są robione
    Biorąc pod uwage jakim sprzętem są robione, to istotnie widać na nich dużo. Imponuje też odległość i zastanawiam się jak to w ogóle osiągnąłeś?
    Ale zawsze możesz zrobić to.. piękniej!
    Wiesz, to jest tak jak z moim kumplem lekarzem - jest najlepszym być może pianistą wśród lekarzy, świetnie gra, ale jaki tam z niego pianista! Kudy mu do Rubinsteina!
    Popatrz na to:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36304
    I one wcale nie są robione obiektywem za 50 000!

... Lepiej sie juz nie da poniewaz mozliwosci aparatu nie pozwalaja...to aparat za grosze!!!
    Pozwalają! Wiem dobrze, co można wyczarować z lumixa!
    Na szczęście o wiele łatwiej nauczyć się fotografować, niż grać jak Rubinstein! Przyjmuj spokojnie koleżeńską krytykę, bo to często mistrzowie, którzy dają Ci za darmo to, za co w normalnych warunkach zapłaciłbys kupę kasy - i ćwicz! Rozwijamy się do późnej starości, o ile przyjmujemy wskazówki od świata
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 18-07-2008 o 09:57

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Popatrz na to:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36304
    I one wcale nie są robione obiektywem za 50 000!
    I nie są też robione z takiej odległości.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    I nie są też robione z takiej odległości.
    Prawda!
    Ciężko porównywać, to dwa różne rodzaje fotografii!

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów