Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fotografia Samolotów na 10km wysokości

Widok wątkowy

KF-ExtremeSpotting
    Guest

Domyślnie

Ja was pogodzę!

Krzychu – jeśli szef ma trochę oleju w głowie i ciut wyobraźni – to wie, jaka złota rączka się mu trafiła. Od wjazdu dostanie podwyżkę żeby nie polazł do konkurencji .

Bo tu jest raczej problem w tym,żebyś kiedyś sam spróbował zrobić takie zdjęcie i mógł powiedzieć nam – dało się baranki ... dało tylko wy nie umiecie.

Skoro nie ma znaczenia, kto czym i jaki efekt osiąga – to, po co te wasze opisy, czym wykonujecie zdjęcia.
    Dla mnie to podstawowa informacja, z kim mam przyjemność. Czyli pokaż mi swoje zdjęcia i sprzęt – a powiem Ci, co naprawdę znaczysz w świecie fotografii.

Chodzi o poznanie sprzętu i wyciskanie z niego MAXA. A nie ślepe rozglądanie się tylko za ładnymi fotkami – to przecież forum dal profesjonalistów, którzy powinni brać wszystkie aspekty sprawy pod uwagę, – na które „zwykli” śmiertelnicy nie zwracają uwagi.
    To nie dla turystów na Krupówkach, którzy lecą z drugiej strony ulicy krzycząc, – o jaki śliczny jeleń na rykowisku.

Do czasu, kiedy nie zobaczymy, co Ty potrafisz – nie możemy ocenić twojej wiarygodności i sądów wypowiadanych w tej konkretnej sprawie (tej dziedzinie fotografii) jako expreta.

Bardzo chętnie posłucham konkretnych rad, które pomogą nam robić jeszcze lepsze zdjęcia.
    Ale jeśli ktoś zaczyna wypowiedz na samym początku z grubej rury :
    „Zdjęcia są jakościowo tragiczne i niewiele dla nich widać. Rozumiem (wydaje mi się) ideę łapania samolotów na, przelotówkach, ale od strony fotograficznej to jest generalnie beznadzieja w większości przypadków.”

Sorry.. ale prawdziwy Expert mówi, co poprawić i jak to zrobić, a nie odstawia sceny pierwszych krytyków z filmu „Historia Świata” osiując malunek ścienny pierwszych ludzi i ich przy okazji.
    Mija 7 strona postów i żadnej rady ! Żadnych konkretów ! To o co chodzi?
    Tylko o głupią krytykę?

Niemilec- dla mnie jesteś mistrzem świata w lidze LUMIXA, ale, jako że zdradziłeś tą markę na rzecz Canona to już daj spokój . THE END .

Prosimy o rady – jak robić te zdjęcia lepiej !
    Ostatnio edytowane przez KF-ExtremeSpotting ; 18-07-2008 o 17:11

Uprawnienia umieszczania postów