Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 103

Wątek: Fotografia Samolotów na 10km wysokości

Mieszany widok

niemilce
    Guest

Domyślnie Fotografia Samolotów na 10km wysokości

Witam

Mało kto wie, że Polska to doskonałe miejsce dla miłośników lotnictwa i spottingu (czyli fotografowania samolotów) .
    Na polskim niebie można zobaczyć samoloty, których nie zobaczymy na żadnym polskim lotnisku . Zarówno chodzi mi tu to typy, jak i o linie lotnicze. Chciałem zaprezentować stronę o nietypowej dziedzinie fotografii. Wielu z Was może nawet nie słyszało lub nie wiedziało ze takie coś można robić

Na dowód tego, że to możliwe poniżej prezentuję parę zdjęć:

Wszystkie samoloty uchwycone były na wysokości ponad 10 000 m.

Qantas Boeing B747
    http://images34.fotosik.pl/275/2709041dcb5fed29.jpg

Singapore Airlines Airbus A380-841 (Największy pasażerski samolot świata)

Russia State Transport TU154M

Więcej zdjęc tutaj:

www.ExtremeSpotting.com

Uzależniony

Domyślnie

Co to sa za smugi (rozowe) na koncach skrzydel w Airbusie? Czym to bylo zrobione (sprzet)?
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    Co to sa za smugi (rozowe) na koncach skrzydel w Airbusie? Czym to bylo zrobione (sprzet)?
    To ten piękny AWB rodem z Panasonica (exif) - jak pisałem o tym na grupie to mnie od bluźnierców wyzywali...

BTW: Widziałem airbusa na EWR - robi k***a wrażenie!

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Co to sa za smugi (rozowe) na koncach skrzydel w Airbusie?
    Pewnie takie "wstążeczki": Remove before flight

J.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To ten piękny AWB rodem z Panasonica (exif) - jak pisałem o tym na grupie to mnie od bluźnierców wyzywali...
    ?
    One "wstążeczki" namalował pan Ziutek w fabryce Airbusów. Tak samo jak na stateczniku pionowym i na tym egzemplarzu:
    http://lotnictwo.net/foto.php?id=138872

Z ciekawością obejrzałem fotki.
    Na forum astro widywałem również zdjęcia stacji kosmicznych i tam jakoś cieplej były przyjęte choć czasem jakościowo wyglądały jak zrobione telefonem umazanym wazeliną...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myciek Zobacz posta
    ?
    One "wstążeczki" namalował pan Ziutek w fabryce Airbusów. Tak samo jak na stateczniku pionowym i na tym egzemplarzu:
    http://lotnictwo.net/foto.php?id=138872
    Teraz juz zobaczyłem te wstazeczki malowane przez Ziutka :-)
    Na poprzedniej fotce nie widzialem statecznika ("zlało" mi sie kolorystycznie z niebem) wiec ta kreska-wstazka wydala mi sie tak znikad - stad bylo moje pytanie.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Miasto
    Edinburgh, Szkotland

Domyślnie

to sa jakies stateczniki na skrzydlach ;] nigdy nie latales easyjetem czy czyms takim... duzo samolotow ma takie cos ;]

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancus Zobacz posta
    to sa jakies stateczniki na skrzydlach ;] nigdy nie latales easyjetem czy czyms takim... duzo samolotow ma takie cos ;]
    Post nr 38 - tam wyjasnilem swoje niezrozumienie (złało mi sie to z kolorem nieba i nie widac bylo statecznikow):-)

niemilce
    Guest

Domyślnie

Tak kolega ma racje to LUMIX FZ7 +1200mm ten Airbus a te dwa to canon 400d +1500m

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

To że można to (jak dla mnie) nie znaczy że należy... Zdjęcia są jakościowo tragiczne i niewiele dla nich widać. Rozumiem (wydaje mi się) ideę łapania samolotów na przelotówkach, ale od strony fotograficznej to jest generalnie beznadzieja w większości przypadków. No chyba że się weźmie np. zdjęcia Tuszyńskiego... Takiego czegoś jak wyżej to bym nie pokazywał...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów