Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 103

Wątek: Fotografia Samolotów na 10km wysokości

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemilce Zobacz posta
    Jak dla mnei bardzo duzo widać na tych zdjęciach. Biorąc pod uwage jakim sprzetem są robione
    Biorąc pod uwage jakim sprzętem są robione, to istotnie widać na nich dużo. Imponuje też odległość i zastanawiam się jak to w ogóle osiągnąłeś?
    Ale zawsze możesz zrobić to.. piękniej!
    Wiesz, to jest tak jak z moim kumplem lekarzem - jest najlepszym być może pianistą wśród lekarzy, świetnie gra, ale jaki tam z niego pianista! Kudy mu do Rubinsteina!
    Popatrz na to:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36304
    I one wcale nie są robione obiektywem za 50 000!

... Lepiej sie juz nie da poniewaz mozliwosci aparatu nie pozwalaja...to aparat za grosze!!!
    Pozwalają! Wiem dobrze, co można wyczarować z lumixa!
    Na szczęście o wiele łatwiej nauczyć się fotografować, niż grać jak Rubinstein! Przyjmuj spokojnie koleżeńską krytykę, bo to często mistrzowie, którzy dają Ci za darmo to, za co w normalnych warunkach zapłaciłbys kupę kasy - i ćwicz! Rozwijamy się do późnej starości, o ile przyjmujemy wskazówki od świata
    Ostatnio edytowane przez ewa_olsztyn ; 18-07-2008 o 09:57

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Popatrz na to:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=36304
    I one wcale nie są robione obiektywem za 50 000!
    I nie są też robione z takiej odległości.
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    I nie są też robione z takiej odległości.
    Prawda!
    Ciężko porównywać, to dwa różne rodzaje fotografii!

KF-ExtremeSpotting
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Prawda!
    Ciężko porównywać, to dwa różne rodzaje fotografii!

Ewo - czuje się w obowiązku wyjaśnić Ci subtelną różnice pomiędzy zdjęciami Krzycha które nam tu zapodałaś (są super – ale w swojej lidze) a tym co robimy.
    Żeby zostać w konwencji którą zaproponowałaś powiem też o lekarzu – ginekologu.

Pewnego razu świetny ginekolog został przyłapany na braniu łapówki .
    Jak się to teraz dzieje – wywalili go z roboty z wilczym biletem i pozbawili możliwości wykonywania zawodu.
    Biedak przypomniał sobie ,że kiedyś , jako młody chłopak - był świetny w naprawie samochodów.
    Poszedł do jednego z warsztatów i poprosi o pracę .
    Właściciel jak dowiedział się ,że robił to co robił i grzebał tam gdzie .. grzebał powiedział że szanse marne , ale zawołał mistrza zmiany i powiedział ,żeby przetestował naszego lekarza.

Po tygodniu wzywa ich do siebie i pyta doktorka – no i co pan zrobił w ciągu tego tygodnia.
    Gość gada – nooo... wymieniłem świece dwa razy, umyłem szyby , wymieniłem pasek przy alternatorze, kilka razy sprawdzałem poziom oleju .
    Panie !!!! Krzyczy właściciel takie rzeczy to robi u mnie uczeń na praktyce !!!

Z tyłu delikatnie przez ramię – mistrz zmiany dodaje ściszonym głosem – szefie, ale on to wszystko zrobił przez rurę wydechową .

I tak jest z nami – niby ktoś może powiedzieć, że fotki nie są doskonałe. Pewnie tak jest.
    Jednak zajmując się tylko takim zdjęciami już kilka lat - prawdziwą krytykę – z dużą pokora i wdzięcznością przyjmuję tylko od tych „którzy robią to przez rurę wydechową” i wiedzą o czym mówią.

Pozdrawiam

KF
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    a może znajdzie się jakiś kolega z okolic Bielska-Białej (krakowa?) z którym będzie można wybrać się na takie polowanie na stalowe ptaki? ja bym chętnie popatrzył jak To się robi
    może być na priv.... czekam ;-)

P.S. czy koryto UL 984 lub UM 984 albo UN744 jest jakies nadzwyczajne i ciekawe? (często widzę kompensację po samolotach nad Bielsko-Białą)
    Nie obrażaj Pana Boga !!!!
    UL984 to dla wielu jest tym czym Mekka dla praktykującego Beduina !
    Zapraszam na PRV.
    Zgadamy się i jeśli jesteś choć trochę „zmobilizowany” to na 100 pofocimy !

Pozdrawiam.

KF
    Ostatnio edytowane przez KF-ExtremeSpotting ; 18-07-2008 o 13:50 Powód: Automerged Doublepost

niemilce
    Guest

Domyślnie

Pralnia?? po co?? My tylko wymieniamy swoje poglady po to jest forum

Mam jeszcze pytanko moglbyc powiedziec dlaczego tak sadzisz ze nie sa dobre... Jakies uzasadnienie...
    Ostatnio edytowane przez niemilce ; 17-07-2008 o 14:55

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

niemilce:
    Mam jeszcze pytanko moglbyc powiedziec dlaczego tak sadzisz ze nie sa dobre... Jakies uzasadnienie...
    Bo pomijając artefakty z Lumixa, szumy i nieostrości - są koszmarnie niedoświetlone?

A takie sobie małe uzasadnienie. Co więcej mam świadomość że cię nie przekonamy. Hobby fajne, satysfakcja strzelenia takiego samolotu z 10 km z pewnością niemała. Ale jeśli twierdzisz że są dobrej jakości, to albo jesteś uparty jak muł (z całym szacunkiem, to nie epitet, tylko czasownik ) albo ostro zaślepiony

Myślę (JA = moja opinia) że to trochę dwa różne tematy. Na twojej stronce fotki wyglądają ciekawie. Ale tutaj są nieco od czapy. Ale skoro zamieścileś je na forum, na którym ludzie póbują się nauczyć robić lepsze zdjęcia, uszanuj opinię bardziej doświadczonych - i w żadnym wypadku nie mówię o sobie. Jestem 100% amatorem.

Pozdrawiam
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Od kiedy sprzęt wpływa na to, czy zdjęcie można ocenić jako dobre bądź nie?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

smokKRK
    Guest

Domyślnie

Bardzo ciekawy temat!
    Pozwolę się nie zgodzić z opinią kilku osób.
    Po pierwsze – zdjęcie powinno być zrobione najlepiej jak się da – danym sprzętem.
    I tu muszę przyznać, że jak na lumixa to zdjęcia naprawdę spoko.
    Jeśli ktoś zna sprawę co w takim FZcie siedzi – to mój szacunek dla tych zdjęć.
    Miałem kiedyś tą „zaszumiarkę” i wiem co mówię.
    Po drugie mam wrażenie że kilku osobom piszącym tutaj trzeba troszkę noska utrzeć, bo można pomyśleć ,że skończyli konsumować wszystkie rozumy.
    Właśnie przeglądam Krzychu twoją www – i moja uwaga – dużo lepiej niż lotnictwo (balans bieli porażka ) - wychodzą ci zdjęcia natury.

Naprawdę nie zachowujcie się jak typowe zakochane w sobie i swoim sprzęcie
    „podpłoterskie cioty”.
    Niemilec - ty się tez od razu nie obrażaj. Dajesz zdjecia z Panasonica na forum dla Cananowców i do tego nie jesteś ze STOLYCY. Nie oczekuj zbyt wiele

Pozdrawiam.

SmokKRK

niemilce
    Guest

Domyślnie

Nie obrazam sie bo nie ma o co Nie oczekuje Prowadzimy dysukcje Jedno tylko jest z LUMIX to srodkowe dwa zewnetrzne to Canon 400D. Ale najwazjesze co trzeba dodac to zdjęcia sa robione bez jakiej kolwiek automatyki jakby sie komus moglo wydawać. to 1200 mm to nie obiektyw Canona za 50 000 z pełna automatyka... Wszystko ustawiane jest recznie wlacznie z ostroscia...

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niemilce Zobacz posta
    Wszystko ustawiane jest recznie wlacznie z ostroscia...
    Sorry że jestem złośliwy ale jak nam ujawnisz co jest trudnego w ustawieniu ostrości na nieskończoność to będzie super...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 3 z 10 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów