Zieeew. Chodzi o to, że jak kupiłem sobie 40D to nie zacząłem robić lepszych fotografii z tego powodu. Ale jak masz problem ze zrobieniem zdjęcia, żeby ktoś nie mrugał to faktycznie kup sobie coś szybszego. Dobranoc.
Zieeew. Chodzi o to, że jak kupiłem sobie 40D to nie zacząłem robić lepszych fotografii z tego powodu. Ale jak masz problem ze zrobieniem zdjęcia, żeby ktoś nie mrugał to faktycznie kup sobie coś szybszego. Dobranoc.
tak na poważnie to tu mi się seria przydała.
tutaj wolałbym mieć 6,5 klaty zamiast 3... a czasu było niewiele.
Dżizas..Może kupisz sobie tego Casio i przestaniesz marudzić??
![]()
nie obraź się, ale krok w prawo i nie było by Cię w kadrze - fotka zyskała by wiele moim zdaniem, choć dalej nie rozumiem po co dużo fpsów? czy ktoś tam biegnie? ucieka? Zgaduję że szkiełko to jupiter 135 lub Sonnar 135 - manualny, więc i tak musiałeś mieć czas na precyzyjne ustawienie ostrości, po co Ci zatem dużo fpsów?
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
absolutnie się nie obrażam. specjalnie chciałem być w oku, może bez mojej osoby faktycznie byłoby lepiej.
Ale tak mam przynajmniej autoportret ;-)
robiłem to Chinonem M42 1.7 + rurka pomiedzy nim a 350D.
dużo FPSów przydało się - głębia ostrości jest znikoma - nie wiem, może 1 milimetr ? Może mniej ? Wtedy było już mało czasu na zdjęcie. Jak się domyślasz oko się poruszało, przy tej głębo ostrości wygodniej było po prostu walnąć serią - bo oko to wchodziło w głębię to wychodziło... Pewnie że można było zrobić single shot - ale to był ten przypadek kiedy seria po prostu ułatwiła życie.
to sobie kup-w czym problem?
w zdjeciu z okiem to makeup moglby byc lepszy![]()
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
popieram i pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
1d+5d=6d ;-)
Ostatnio edytowane przez Naps ; 15-07-2008 o 19:40 Powód: Automerged Doublepost