Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314
Pokaż wyniki od 131 do 138 z 138

Wątek: Zdjęcia ślubne w kontekście fps...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Przejrzałem zdjęcia i argumentację..
    Wyjdę na bufona, ale Wam nie potrzeba 5 klatek na sekundę, tylko odrobinę doświadczenia w obsłudze aparatu.
    Na tamtych zdjęciach w ogóle nie ma dynamiki, ruchu czy akcji.. Nie ma najmniejszej potrzeby włączania tam nawet tych 3 klatek z 5D. Ja na ślubach nigdy nie przełączam się w tryb seryjny choćby dlatego, że tam nie ma takich akcji..
    Zobacz:
    http://www.fotosabat.org/onephoto.php?id=20968#zdjecie
    Tu masz ruch, dynamikę itp. Wystarczyła jedna klatka z 5D, nawet servo nie było potrzebne.

przeglądałem Twoją galerię.
    znakomicie operujesz światłem.
    jakich szkieł używasz jeśli można ?

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

ileśtam postów wcześniej twierdziłem, że FPSy nie mają większego znaczenia. ALE! Na ostatnim ślubie doświadczyłem mocy prędkości klapnięć. A było tak: ślub kościelny, ciemno jak w zadzie u kogo tam chcecie, no i sobie pstrykam, akurat D3 oraz 50 f1.4 i 85 f1.4 na zmianę, bez lampki. Podlatuje panocek z Sony Alpha jakaś tam, i do mnie gadka, tradycyjna o MP, jaki zoom i takie tam. Stwierdził, że mój aparat się nie nadaje i na pewno spartolę robotę, bo:
    1. Nie mam zooma - on miał jakiegoś kita.
    2. Przeraził się, że nie mam lampy błyskowej (SB-800 leżała w torbie), a jego aparat ma!! (kukułkę)
    3. Nie robię seriami on trzaskał chyba 3kl/s
    4. Więcej grzechów nie pamiętam.
    No i zaczął sapać nt. FPSów jakie to ważne aby momenty wychwycić, że przy długich czasach 1 na 10 zdjęć może wyjść nieporuszone itd... Gdy po chwili stanął obok mnie i oscentacyjnie zapychał na maxa bufor, to już mnie wkur... Włączyłem 11 kl/s palnąłem serię, że aż młodzi i ksiądz się zdziwili, pokazałem mu serię na LCD (jak wiadomo, lub nie, w D3 na prawdę imponująco wyglądają obrazki na LCD, gorzej potem na monitorze ale to nieważne) no i ludek ze skulonym ogonem poszedł sobie grzecznie do ławki... Viva la FPS

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    ileśtam postów wcześniej twierdziłem, że FPSy nie mają większego znaczenia. ALE! Na ostatnim ślubie doświadczyłem mocy prędkości klapnięć. A było tak: ślub kościelny, ciemno jak w zadzie u kogo tam chcecie, no i sobie pstrykam, akurat D3 oraz 50 f1.4 i 85 f1.4 na zmianę, bez lampki. Podlatuje panocek z Sony Alpha jakaś tam, i do mnie gadka, tradycyjna o MP, jaki zoom i takie tam. Stwierdził, że mój aparat się nie nadaje i na pewno spartolę robotę, bo:
    (...)
    no i ludek ze skulonym ogonem poszedł sobie grzecznie do ławki... Viva la FPS
    proponuje prosta metode, znacznie skuteczniejsza, a oszczedzajaca migawke:
    na techniczno-onanistyczne nagabywania delikwenta wypalic, robiac przy tym jak najglupsza mine: "panie, ja sie nie znam, wujek mi aparat dal, ja nim tylko pstrykam".
    90% onanistow sprzetowych zalamuje sie w ten sposob swiatopoglad i doswiadczaja zalamania idealow zyciowych i przeswiadczenia o uporzadkowaniu wszechswiata. wystarcza, zeby zamrozic delikwenta w miejscu na dobre 5 minut, po ktorych odchodzi niepyszny i nie wraca
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    przeglądałem Twoją galerię.
    znakomicie operujesz światłem.
    jakich szkieł używasz jeśli można ?
    Pewnie, że można. Używam tego samego, co wszyscy tutaj.
    Dzięki za słowa uznania.
    Jarek

Uzależniony Awatar miklo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jarek. Napisz coś jeszcze, bo tamte czipsy mi zostały

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt

ostrzy sie w miarę pomniejszania.

Jak wyglada taka procedura? ostrzy sie przed czy po zmniejszeniu? A moze i przed i po?

No i pytanie które mnie zawsze intrygowało - czym sie rózni "Sharpen" od "unsharp mask" i w czym jedno jest lepsze od drugiego?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na techniczno-onanistyczne nagabywania delikwenta wypalic, robiac przy tym jak najglupsza mine: "panie, ja sie nie znam, wujek mi aparat dal, ja nim tylko pstrykam".
    90% onanistow sprzetowych zalamuje sie w ten sposob swiatopoglad i doswiadczaja zalamania idealow zyciowych i przeswiadczenia o uporzadkowaniu wszechswiata. wystarcza, zeby zamrozic delikwenta w miejscu na dobre 5 minut, po ktorych odchodzi niepyszny i nie wraca
    Dokładnie . To znacznie skuteczniejsza metoda. Do tego kończy rozmowę nielmal natychmiast . Cały czas uczę tego moją żonę, bo ją ciągle zaczepiają przeróżne mądrale. Coś niesaowitego co się dzieje jak niektórzy zobaczą niewiastę z L-ką .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 25-07-2008 o 14:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

darkon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a na te 10 % pozostałych zadziała "panie a jak się to właściwie włącza ?"

Strona 14 z 14 PierwszyPierwszy ... 4121314

Uprawnienia umieszczania postów