Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 138

Wątek: Zdjęcia ślubne w kontekście fps...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta

to też jest nieostre ?

[/B]
    ty to jednak masochista jesteś.
    a co do ostrości: ostre jest to co wygląda na ostre :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie czytałem całego wątku, ale zdjęcia z postu #1 to straszna kiepścizna... Jeśli autor uważa, że więcej fps pozwoli mu robić lepsze zdjęcia, to muszę wyprowadzić z błędu...
    Nie pisałem że więcej FPS poprawi moje zdjęcia, tylko że więcej
    FPS się czasem przydaje.... Tylko tyle.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artprof Zobacz posta
    oczywiście, nie próbuję tego obalić. ale obrabiając materiał ze ślubu widzisz że masz 100% celnych kadrów?
    Oczywiście, że nie! Nie chcę tylko aby mierzono jakość zdjęć, ilość dobrych fotografii poprzez ilość fps'ów. Znam fotografów, którzy bez przerwy tłuką serią, nawet (pewnie z pozoru) nudne momenty. Pewnie pojawi się coś ciekawego między klatkami... Ja jednak jestem zdania, że wyczucie momentów jest znacznie ważniejsze niż 8fps czy tam ile. ALE! żeby nie było, zawsze w razie co mam włączoną serię, nie w pełnej prędkości, (bo wówczas ledwo po muśnięciu spustu robi się karabin) lecz ze zmniejszoną.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    "Panowie kończcie flaszkę i do domu"

Psy, reż. W. Pasikowski.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Powiedzcie co sądzicie o tym zdjęciu.
    właśnie obrabiam plener.

Nie kupiłbym żadnego Twojego zdjęcia jako ślubnego... za to niektóre Twoje zdjęcia mają jakiś taki klimat - może Ty nie będziesz dobrym fotografwm ślubnym, bo zawsze wyziera Twój turpizm? 2 Zdjęcia które mnie się najbardziej podobały to Rytualna rzeź tortu i Wampirze gody w ruinach - są naprawdę oryginalne i mają specyficzny nastrój - ale chyba przy żadnym różnica 3 czy 6 klatek na sekundę, 5 czy 40 EOSów nie ma większego znaczenia.

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

chyrus, konkluzja jest jedna:
    "seria" jest narzędziem, a nie środkiem wyrazu i nie należy jej nadużywać, niemniej jednak może stać się swoistym "dupochronem" w pewnych sytuacjach.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chyrus Zobacz posta
    Oczywiście, że nie! Nie chcę tylko aby mierzono jakość zdjęć, ilość dobrych fotografii poprzez ilość fps'ów. Znam fotografów, którzy bez przerwy tłuką serią, nawet (pewnie z pozoru) nudne momenty. Pewnie pojawi się coś ciekawego między klatkami... Ja jednak jestem zdania, że wyczucie momentów jest znacznie ważniejsze niż 8fps czy tam ile. ALE! żeby nie było, zawsze w razie co mam włączoną serię, nie w pełnej prędkości, (bo wówczas ledwo po muśnięciu spustu robi się karabin) lecz ze zmniejszoną.
    A kto tu pisał że ilość FPSów ma wpływ na jakość zdjęć ?
    Kto pisał że wyczucie momentu nie jest ważne ?

Od początku piszę że seria czasem się przydaje... I tylko tyle.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez HuleLam Zobacz posta
    Nie kupiłbym żadnego Twojego zdjęcia jako ślubnego... za to niektóre Twoje zdjęcia mają jakiś taki klimat - może Ty nie będziesz dobrym fotografwm ślubnym, bo zawsze wyziera Twój turpizm? 2 Zdjęcia które mnie się najbardziej podobały to Rytualna rzeź tortu i Wampirze gody w ruinach - są naprawdę oryginalne i mają specyficzny nastrój - ale chyba przy żadnym różnica 3 czy 6 klatek na sekundę, 5 czy 40 EOSów nie ma większego znaczenia.
    wiesz, pewnie masz sporo racji.
    nie lubię cukierkowości.
    proponuję zmienić tytuł wątku na:
    "Co lepsze: zdjęcia ślubne cukierkowe czy zdjęcia ślubne trupie?" ;-)

Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 18-07-2008 o 06:58 Powód: resize image

sv
    Guest

Domyślnie

Michał; jeżeli chcesz się chwalić swoimi zdjęciami (obojętne; trupie czy nie), to załóż wątek w odpowiednim dziale.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

heh... co za głupia dyskusja sie zrobiła.... jedni sie chwalą inni ich ganią a ci co ganią następnie pokazują swoje zdjęcia które gani ten wcześniej ganiony ;-) .....
    Nie używam "motoru"- kto jeszcze pamięta to określenie ;-) w reportażu z zabawy.... tam nic nie dzieje się bez wyrażnych przesłanek że będzie się działo ;-)... czasem właczam możliwości szykiej rejestracji kilku-nastu klatek przy jakichś dynamicznych podskokach i ewolucjach w plenerze.
    Nawiązując do dyskusji nad możliwościami 5d - chciałbym mieć możliwość połączenia pewnych funkcji 1dmkIII z obrazowaniem 5D jednak od kiedy posiadam oba aparaty jakoś częściej sięgam po jedynkę.... nie Sven? ;D

Sven - właśnie dogoniłem Cię z ilością postów- po 901
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 17-07-2008 o 23:26
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

nawiązując do "motoru", to najlepiej czują temat ci którzy bawili się w śluby analogiem. "Świadome kadrowanie" to podstawa bo Portra tania nie jest (była?)
    dla mnie temat wyczerpany, dobranoc...
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Bywalec

Domyślnie

fotografia slubna-to czysto polskie pojecie,canon nie bedzie robil nowej puszki pod sluby-bo w polsce tak chca!!!na zachodzie nikt sie na slubie z 5d nie pokazuje,bo tam jakosc obrazka to SREDNI FORMAT

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów