Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 138

Wątek: Zdjęcia ślubne w kontekście fps...

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

nie obraź się, ale krok w prawo i nie było by Cię w kadrze - fotka zyskała by wiele moim zdaniem, choć dalej nie rozumiem po co dużo fpsów? czy ktoś tam biegnie? ucieka? Zgaduję że szkiełko to jupiter 135 lub Sonnar 135 - manualny, więc i tak musiałeś mieć czas na precyzyjne ustawienie ostrości, po co Ci zatem dużo fpsów?
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    nie obraź się, ale krok w prawo i nie było by Cię w kadrze - fotka zyskała by wiele moim zdaniem, choć dalej nie rozumiem po co dużo fpsów? czy ktoś tam biegnie? ucieka? Zgaduję że szkiełko to jupiter 135 lub Sonnar 135 - manualny, więc i tak musiałeś mieć czas na precyzyjne ustawienie ostrości, po co Ci zatem dużo fpsów?
    absolutnie się nie obrażam. specjalnie chciałem być w oku, może bez mojej osoby faktycznie byłoby lepiej.
    Ale tak mam przynajmniej autoportret ;-)
    robiłem to Chinonem M42 1.7 + rurka pomiedzy nim a 350D.
    dużo FPSów przydało się - głębia ostrości jest znikoma - nie wiem, może 1 milimetr ? Może mniej ? Wtedy było już mało czasu na zdjęcie. Jak się domyślasz oko się poruszało, przy tej głębo ostrości wygodniej było po prostu walnąć serią - bo oko to wchodziło w głębię to wychodziło... Pewnie że można było zrobić single shot - ale to był ten przypadek kiedy seria po prostu ułatwiła życie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    to zmiencie nazwe na "co na sluby 3,czy 6.5 klatek na sek.?"Mozna komus wmawiac o jakosci obrazu 5d,ale cala reszta jest do d...y w tym aparacie.
    wyobraz sobie, ze to do **** mnie sie akurat podoba i ja bym sobie z checia takie 5D kupil.

nie mowie juz o tym, ze ten do **** aparat spowodowal ogromna fale wyprzedazy sprzetu klasy F80 czy F5 wraz z masa szklarni u fotografow przyrody. za studyjnych sie nie wypowiadam, bo nie moja dzialka, ale fotografie przyrodnicza to "dodupowe" 5D podbilo szturmem.
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    wyobraz sobie, ze to do **** mnie sie akurat podoba i ja bym sobie z checia takie 5D kupil.

nie mowie juz o tym, ze ten do **** aparat spowodowal ogromna fale wyprzedazy sprzetu klasy F80 czy F5 wraz z masa szklarni u fotografow przyrody. za studyjnych sie nie wypowiadam, bo nie moja dzialka, ale fotografie przyrodnicza to "dodupowe" 5D podbilo szturmem.
    żeby nie było nieporozumień - ja sprowokowałem całą zadymę.
    ale nie uważam że 5D to kiepski sprzęt... to świetny aparat, ale ja bym chciał szybszy.
    Jak ktoś pisze że 5D jest do **** - to nie wie co pisze.
    To tyle ode mnie.

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

i to jest sedno sprawy....
    nie ma co wiecej dewagowac- kup sobie to 40d i bedziesz mial 6.5 fps
    widocznie dla Ciebie zalety piatki nie sa wazne...
    ten aparat ma piekne obrazowanie- wiadomo nie ma wszytkich ficzerow ktore moglby miec ale dla mnie w tych pieniadzach jest rewelacja
    pozdrawiam
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Bywalec

Domyślnie

to sobie kup-w czym problem?

Domyślnie

to sobie kup-w czym problem?
    ja nic nie kupuję - ja tylko wszczynam awantury.

:-)

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

w zdjeciu z okiem to makeup moglby byc lepszy
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    w zdjeciu z okiem to makeup moglby byc lepszy
    nie wypada mi tego komentować tutaj na forum...

:-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

nic malkontenci tylko napiszcie do canona-"panocku dziekujemy,ale nom wystarcy 1 klotka na sekunde,bo kiedys na zenicie focilimy i nom wystarcylo..."TEN WATEK TO JAKAS PARANOJA!!!!!!!!!!
    Tu się poniekąd zgadzam. Myślę że to raczej kwestia stylu pracy i niektórym pozwala uzyskać zamierzony efekt właśnie to, że mogą strzelić serią.

to zmiencie nazwe na "co na sluby 3,czy 6.5 klatek na sek.?"Mozna komus wmawiac o jakosci obrazu 5d,ale cala reszta jest do d...y w tym aparacie.A wlasnie AF powstrzymal mnie od kupna tej puszki i NIE CHODZI TU O FPS!!!
    Nazwa wątku nie wzbudza we mnie skojarzeń ze ślubami i to prawda. Natomiast 5D to na prawdę bardzo przyzwoity aparat (szczególnie w obecnej cenie) i żadna "reszta" nie jest w nim (jak to byłeś łaskaw nazwać) - "do d...y".

A i prośba - Panowie skończcie już te licytacje kto robi jakie zdjęcia - są do tego inne wątki. Szkoda czasu (Naszego) i nerwów (Waszych) 8).
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-07-2008 o 19:36
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów