Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 138

Wątek: Zdjęcia ślubne w kontekście fps...

Początki nałogu

Domyślnie

o brzuchu młodej o pomyślał albo pomyśli młody
    ty sie zajmij fotami : )

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie chce mi sie wszystkiego czytać... patrząc na tytuł wątku to może mi ktoś szybko podsumować kto wygrał pod względem szybkostrzelności - 5D czy 40D?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    patrząc na tytuł wątku to może mi ktoś szybko podsumować kto wygrał pod względem szybkostrzelności - 5D czy 40D?
    sadzac po ostatnich kilku stronach nie da sie na to pytanie jednoznacznie odpowiedziec ;-) !! np. do slubow ktore nijak maja sie do tematu watku, 40d jest do bani przez swoja "zaszybkostrzelnosc" :wink:

a co do samego tematu (tj. sport) juz pewnie nikt nie pamieta i trzeba bedzie zalozyc nowy watek i przewalkowac wszystko od nowa
    Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 16-07-2008 o 07:37

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Wygrał na "szybkoszczelność" 40D ale nadal na punkty prowadzi 5D: pomimo wszystko zwyciężyła teza ze jakość obrazu z 5 przwyższa zalety 40D - nawet w tak cholernie szybkich sportach jak badmington :-)
    W sumie - nic nowego. "Piątka" broni się jak zwykle czego świadectwem jest choćby fakt że do dziś czekamy na następcę: wysoko stawia poprzeczkę!
    IMHO - fajnie że wciąż jakość obrazu jest dla wielu czynnkiem decydującym.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Nie chce mi sie wszystkiego czytać... patrząc na tytuł wątku to może mi ktoś szybko podsumować kto wygrał pod względem szybkostrzelności - 5D czy 40D?
    Legia pany, Polonia ****
    Intel gora, AMD kanalami
    Amiga rulez, Atari-sratari

albo odwrotnie
    www albo tez flickr

Domyślnie

może na jesień 5D mark II, pokaże wam szybkostrzelność i rozwikła problem pełnej klatki i szybkości a do tego pociągnie po portfelu pewnie, jak zawsze po premierze, później emocje opadną i na wiosne już bedzie można w ludzkich pieniądzach kupić kawał dobrego body.
    PS. Myślę że 5D Mark II musi wyjść wcześniej bo Nikoś D700 dał do wiwatu szybciej, wieć odczekają trochę i zapewne wczesną jesienią zanim pójdą niektórzy do szkół to body Canonierów będzie do chwycenia, ale to tylko takie małe dewagacje.
    Canon FF i słoików kilka

Domyślnie

do sportu to 1D mark III.
    do studia 1Ds mark III
    do przygotowań ślubno-weslenych 5D (ewentualnie 350D lub 400D, 20D, 40D)
    do ślubu 5D lub 1Ds mark III
    do wesela 5d lub 1Ds mark III (chyba że wodzirej wymyśli zabawy sportowe - to wtedy 40D lub 1D mark III).
    Noc poślubna 5d lub 1Ds mark III (chyba że Para Młoda traktuje seks jak sport - to wtedy 1D mark III, ewentualnie 40D).

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mi się najbardziej podoba podejście Marcus'a Bell'a - jak ma długo fotografować to bierze dwie piątki, bo lżejsze, jak ma być krótka sesja to pozwala sobie nosić dwa cięższe DsII
    To się nazywa praktyczne podejście
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    Mi się najbardziej podoba podejście Marcus'a Bell'a - jak ma długo fotografować to bierze dwie piątki, bo lżejsze, jak ma być krótka sesja to pozwala sobie nosić dwa cięższe DsII
    To się nazywa praktyczne podejście
    ja miałem taką chwilę że myślałem żeby 3 body targać ze sobą... 3 stałki na każdym body - szeroki kąt, standard i tele. Ale szybko mi przeszło.
    Myślę że idealnym rozwiązaniem do slubu/wesela to 5D + 40D
    na 5D 35L
    na 40D 85 1.8.
    Co o tym sądzisz? :-)

Domyślnie

Michale - mysle ze zamiast rozwodzic sie nad szybkoscia aparatow i iloscia fpsow w fotografii slubnej powinienes najpierw dobrze poznac i opanowac swoj aparat, bo kazde zdjecie ktore pokazales nie jest ostre, a w osiagniecieu tego nie pomoze ci nawet duza liczba klatek / sek.

A to jedno zdjecie z tancow z mojego pierszego slubu (oczywiscie zjdecie nei robione w serii).

Strona 8 z 14 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów