o brzuchu młodej o pomyślał albo pomyśli młody
ty sie zajmij fotami : )
o brzuchu młodej o pomyślał albo pomyśli młody
ty sie zajmij fotami : )
Nie chce mi sie wszystkiego czytać... patrząc na tytuł wątku to może mi ktoś szybko podsumować kto wygrał pod względem szybkostrzelności - 5D czy 40D?![]()
sadzac po ostatnich kilku stronach nie da sie na to pytanie jednoznacznie odpowiedziec;-) !! np. do slubow ktore nijak maja sie do tematu watku, 40d jest do bani przez swoja "zaszybkostrzelnosc" :wink:
a co do samego tematu (tj. sport) juz pewnie nikt nie pamieta i trzeba bedzie zalozyc nowy watek i przewalkowac wszystko od nowa![]()
Ostatnio edytowane przez Kubak82 ; 16-07-2008 o 07:37
Wygrał na "szybkoszczelność" 40D ale nadal na punkty prowadzi 5D: pomimo wszystko zwyciężyła teza ze jakość obrazu z 5 przwyższa zalety 40D - nawet w tak cholernie szybkich sportach jak badmington :-)
W sumie - nic nowego. "Piątka" broni się jak zwykle czego świadectwem jest choćby fakt że do dziś czekamy na następcę: wysoko stawia poprzeczkę!
IMHO - fajnie że wciąż jakość obrazu jest dla wielu czynnkiem decydującym.
może na jesień 5D mark II, pokaże wam szybkostrzelność i rozwikła problem pełnej klatki i szybkości a do tego pociągnie po portfelu pewnie, jak zawsze po premierze, później emocje opadną i na wiosne już bedzie można w ludzkich pieniądzach kupić kawał dobrego body.
PS. Myślę że 5D Mark II musi wyjść wcześniej bo Nikoś D700 dał do wiwatu szybciej, wieć odczekają trochę i zapewne wczesną jesienią zanim pójdą niektórzy do szkół to body Canonierów będzie do chwycenia, ale to tylko takie małe dewagacje.
Canon FF i słoików kilka
do sportu to 1D mark III.
do studia 1Ds mark III
do przygotowań ślubno-weslenych 5D (ewentualnie 350D lub 400D, 20D, 40D)
do ślubu 5D lub 1Ds mark III
do wesela 5d lub 1Ds mark III (chyba że wodzirej wymyśli zabawy sportowe - to wtedy 40D lub 1D mark III).
Noc poślubna 5d lub 1Ds mark III (chyba że Para Młoda traktuje seks jak sport - to wtedy 1D mark III, ewentualnie 40D).
Mi się najbardziej podoba podejście Marcus'a Bell'a - jak ma długo fotografować to bierze dwie piątki, bo lżejsze, jak ma być krótka sesja to pozwala sobie nosić dwa cięższe DsII
To się nazywa praktyczne podejście![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Michale - mysle ze zamiast rozwodzic sie nad szybkoscia aparatow i iloscia fpsow w fotografii slubnej powinienes najpierw dobrze poznac i opanowac swoj aparat, bo kazde zdjecie ktore pokazales nie jest ostre, a w osiagniecieu tego nie pomoze ci nawet duza liczba klatek / sek.
A to jedno zdjecie z tancow z mojego pierszego slubu (oczywiscie zjdecie nei robione w serii).