Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 138

Wątek: Zdjęcia ślubne w kontekście fps...

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie czytałem całego wątku, ale zdjęcia z postu #1 to straszna kiepścizna... Jeśli autor uważa, że więcej fps pozwoli mu robić lepsze zdjęcia, to muszę wyprowadzić z błędu...
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 17-07-2008 o 20:27
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie czytałem całego wątku, ale zdjęcia z postu #1 to straszna kiepścizna... Jeśli autor uważa, że więcej fps pozwoli mu robić lepsze zdjęcia, to muszę wyprowadzić z błędu...
    Nie pisałem że więcej FPS poprawi moje zdjęcia, tylko że więcej
    FPS się czasem przydaje.... Tylko tyle.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Nie pisałem że więcej FPS poprawi moje zdjęcia, tylko że więcej
    FPS się czasem przydaje.... Tylko tyle.
    Daj już spokój bo i tak cię tutaj zjedzą. Zaczęło się od fps a już zdążyłeś usłyszeć że robisz kiepskie zdjęcia i co niektórzy w życiu od Ciebie niczego by nie kupili, a w ogóle to kiedyś analogiem mistrzowie coś tam...
    Niektórzy piszący chyba nie widzą różnicy między "przydało by się więcej fps w 5D" a "5D się nie nadaje bo ma za mało fps".
    Uważam że od biedy 3fps w 5D wystarczy i nie dyskwalifikuje piątki do tego typu zdjęć ale w pewnych sytuacjach czasem mogłoby pomóc dając większy komfort i pewność że na pewno udało się "ten" moment złapać.

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

chyrus, konkluzja jest jedna:
    "seria" jest narzędziem, a nie środkiem wyrazu i nie należy jej nadużywać, niemniej jednak może stać się swoistym "dupochronem" w pewnych sytuacjach.
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

sv
    Guest

Domyślnie

Michał; jeżeli chcesz się chwalić swoimi zdjęciami (obojętne; trupie czy nie), to załóż wątek w odpowiednim dziale.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

heh... co za głupia dyskusja sie zrobiła.... jedni sie chwalą inni ich ganią a ci co ganią następnie pokazują swoje zdjęcia które gani ten wcześniej ganiony ;-) .....
    Nie używam "motoru"- kto jeszcze pamięta to określenie ;-) w reportażu z zabawy.... tam nic nie dzieje się bez wyrażnych przesłanek że będzie się działo ;-)... czasem właczam możliwości szykiej rejestracji kilku-nastu klatek przy jakichś dynamicznych podskokach i ewolucjach w plenerze.
    Nawiązując do dyskusji nad możliwościami 5d - chciałbym mieć możliwość połączenia pewnych funkcji 1dmkIII z obrazowaniem 5D jednak od kiedy posiadam oba aparaty jakoś częściej sięgam po jedynkę.... nie Sven? ;D

Sven - właśnie dogoniłem Cię z ilością postów- po 901
    Ostatnio edytowane przez zanussi ; 17-07-2008 o 23:26
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Bywalec Awatar artprof
    Miasto
    Galycja

Domyślnie

nawiązując do "motoru", to najlepiej czują temat ci którzy bawili się w śluby analogiem. "Świadome kadrowanie" to podstawa bo Portra tania nie jest (była?)
    dla mnie temat wyczerpany, dobranoc...
    I love GT bicycles Polska dla Polaków, Ziemia dla Ziemniaków, a Księżyc dla Księży!

Bywalec

Domyślnie

fotografia slubna-to czysto polskie pojecie,canon nie bedzie robil nowej puszki pod sluby-bo w polsce tak chca!!!na zachodzie nikt sie na slubie z 5d nie pokazuje,bo tam jakosc obrazka to SREDNI FORMAT

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    fotografia slubna-to czysto polskie pojecie,canon nie bedzie robil nowej puszki pod sluby-bo w polsce tak chca!!!na zachodzie nikt sie na slubie z 5d nie pokazuje,bo tam jakosc obrazka to SREDNI FORMAT
    A to ciekawe co piszesz
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Naps Zobacz posta
    To niech kolega profil uzupełni o miejsce zamieszkania, wtedy porozmawiamy.
    I cyfra i analog...

Strona 11 z 14 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów