Nie do końca zrozumiałem :
- są nieostre bo nie umiesz zrobić ostrych zdjęć ?
- są nieostre bo miały być nieostre ?
Nie do końca zrozumiałem :
- są nieostre bo nie umiesz zrobić ostrych zdjęć ?
- są nieostre bo miały być nieostre ?
Miały być niekontrolowanie półostre. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Nie ustawiłem specjalnie z góry ostrości na skali na 0.1m tylko mniej więcej na oko sobie ostrzyłem, kręcąc pierścieniem co kilka kadrów. Tak, żeby czasem wyszło coś ostrego, a czasem zupełnie nie. To było świadome działanie.
czy zdjęcia muszą być ostre??
jaki podręcznik tak zaleca?
przekaz, treść, ekspresja - to są ważne elementy!
zdjęcie powinno być "o czymś", ale na pewno nie o ostrości
brawo, allxages
podchodzisz do focenia z jakimś planem, pomysłem, wiesz, co chcesz osiągnąć, a to już bardzo wiele
Dzięki!
A swoją drogą, widzę że jesteś z Krakowa. Zapraszam 25 maja na spotkanie ze mną w ramach Green ZOO Festival / Miesiąc Fotografii gdzie będę opowiadał o fotografowaniu koncertów. Szczegóły znajdziesz na stronie miesiąca fotografii w Krakowie.
Będzie można zadawać pytania z sali?
Hej! Spotkanie jest jutro jakby ktoś się wybierał! Więcej informacji tutaj:
http://www.farfrombreaking.net/2012/...w-next-friday/
I teraz taka kwestia. Okazuje się, że spotkanie jest zamknięte. Żeby wejść do środka trzeba posiadać karnet na cały festiwal GreenZOO Festival. Nie będzie indywidualnych biletów itd. W związku z tym, jeżeli komuś nie pasuje taki układ - niech napisze na PW imie i nazwiska osob, a ja umieszcze je na liscie gosci (mam taką możliwość). z racji, ze malo czasu, czekam na PW do jutra rana max!
do zobaczenia
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Nie mam pojęcia. Ale przewiduje pare premier na jutro![]()
no i gdzie te premiery???? mam nadzieje ze nie byly zarezerwowane tylko na spotkanie w ramach green zoo fest i bedzie mozna podziwiac ich wersje elektroniczne...
ja wypadlo spotkanie? jest gdzies moze jakas relacja?
co do brodu na fotkach z ostatniej sesji to przyszlo mi do glowy ze moze warto bylo zrobic je poniedoswietlanie mocno i przesadnie powyciagac przy oborobce. chyba byloby jeszcze wiecej syfu ktorego oczekiwales![]()
450d | 60d -> 7d | s10-20/3.5 -> c10-18/4.5-5.6 | c18-55/3.5-5.6 is II | s30/1.4 | c50/1.8 | s70-200/2.8 II
premiera internetowa może się mocno opóźnić z powodu nowych propozycji wykorzystania prac. ale to zobaczymy jeszcze, jak będzie coś wiadomo to będę informował, ale na tą chwilę sprawa musi się niestety opóźnić.
Chyba był live streaming w radio jakimś, ale nie jestem pewien i byłoby to trochę bezsensu dla tego panelu, gdzie pokazywane były rzeczy na rzutniku.
A co do samego spotkania, to było w dość kameralnym miejscu, wszystkie miejsca mniej więcej były zajęte, trochę osób zostało po spotkaniu jeszcze dopytywać szczegóły itd. Tak więc chyba fajnie
Tutaj micles powiedział co trzzeba.
A co do Green ZOO Festiwal to takie 2 fotki Bena Caplana zrobiłem zaraz po dojechaniu do Krakowa:
1
2