Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: GPS do aparatow

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nagor Zobacz posta
    JANMAR - korzystają tzn jak? (nie mam instrukcji do wszystkich aparatów wiec nie skorzystam z nich) bo wbudowanego nie mają przecież. chodzi mi o dołączeni GPSa jakiegoś do lustra (jedynki) tak aby w exif wpisywało się położenie przy robieniu.
    Geotracking mają różne GPSy zewnetrzne które po podłączeniu do kompa potrafią programem dopisac info do zdjęcia ale ja chce podłączyć do aparatu i aby sam to robił.

a czy ten zewnetrzy GPS da się podlączyć do jakiegoś modelu bez tego gripa? bo ten grip ma wbudowane WiFi a to mi nie potrzebne tylko sam GPS aby podłączyc.
    Korzystają z ww. przystawek wireless transmitter.Okazuje sie nie tylko jedynki bo np."WFT-E3 Wireless File Transmitter pozwala też wykonać zdjęcia za pośrednictwem internetu, a także przeglądać je i ściągać - poprzez internet - ze znajdującej się w EOSie 40D karty pamięci (protokół HTTP). Transmiter współpracuje z przenośnymi urządzeniami GPS, co pozwala do każdego zdjęcia automatycznie dodawać dane (EXIFF) o położeniu geograficznym aparatu w trakcie fotografowania. " to jest text o 40d sciagniety ze strony sklepu internetowego.Poczytaj opisy tych transmiterow.Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 17-10-2008 o 10:11

Uprawnienia umieszczania postów