Cytat Zamieszczone przez raster Zobacz posta
Jeszcze pytanie jaka odległość SB od obiektu i jakie przysłony będziesz stosował - to w kwestii mocy.
I tutaj mnie masz bo nie wiem jeszcze. Jako kompletny laik w tym temacie chcę dopiero mając sprzęt na miejscu poeksperymentować i zobaczyć z jakimi nastawami będzie ok. Oświetlenie, o którym mowa, chcę wypożyczyć na potrzeby jednej sesji miejmy nadzieję udanej.

Jak podniesiesz czułość do np 200 czy 400 ISO to też "zwiększysz" moc lampy więc... ta 600 może w zupełności wystarczyć tak naprawdę...
Tutaj jest gorzej bo 30stka canona, przynajmniej moja , słabo sobie radzi z wyższymi czułościami i szybko to wychodzi przy zabawach w PSie więc wolałbym pracować na iso100. Chyba więc skłonię się do tej tysiaczki... tylk oczy jedna tysiaczka i 2 x 600W aby zabezpieczyć się na wszelkie pomysły, które przyjdą mi do głowy...?

Jeżeli sprzedawca to handlowiec, a nie handlarz to Ci z pewnością doradzi i pomoże. A może założy przy Tobie taki BOX i pomierzy wszystko światłomierzem i będziesz miał jasność... hę?
Sprzęt kompletować będzie kto inny ale z moimi wytycznymi więc rozmowa ze sprzedawcą odpada niestety.