Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: lampy studyjne a postać w ruchu

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar s..

Domyślnie

mozesz podrzucic linka o jakiego rodzaju efekt na zdjeciu Ci chodzi?,
    jesli postac, ma byc z elementem ruch - czyli tzw duchami, to mierzysz swiatlo zastane, dobrze jest wydluzyc troche czas przez przymkniecie f i blyskasz na druga kurtyne. Zeby zamrozic postac tanczaca, to o ile dobrze pamietam wystarczy czas 1/200 lub 1/250 - kiedys takie zdjecia robilem, musilabym zerknac w archiwum na jakich czasach to bylo pstrykane i z racji, ze kawalek ze sprzetem jechalem, to wzielem ze soba tylko zwykle zarowy blyskowe z allegro i spokojnie daly rade.
    2 puszki, pare sloikow i obgryzione jablko do pracy
    moje wypociny, moje studio - "trzy sześć studio", fotograf na ślub - wrocław

Dopiero zaczyna Awatar strybus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s.. Zobacz posta
    mozesz podrzucic linka o jakiego rodzaju efekt na zdjeciu Ci chodzi?,
    to jest dobry przykład zdjęcia, które chciałbym uchwycić http://www.obiektywni.pl/konkursy/fotografia-1462-8.php ale będą również bardziej dynamiczne momenty "chwytane" mam nadzieję z sukcesem
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez raster Zobacz posta
    Duży SB (np 180 cm średnicy) "połknie" więcej światła więc pewnie tysiączka się przyda do niego.
    To sporo... myślałem o czymś bardziej jak 600W ale może faktycznie dla takiego właśnie softboxa 1kW mocy potrzeba.

Czy są jakieś haczyki w kwestii synchronizacji lamp z canon eos 30d? Chciałbym wyposażyć się w bezprzewodowy zestaw.
    Ostatnio edytowane przez strybus ; 16-07-2008 o 00:12 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów