tsza bylo tak od razu. przeciez sie nie obraze :P
to kolejna wersja, ide w lepszym kierunku?
104c:
tsza bylo tak od razu. przeciez sie nie obraze :P
to kolejna wersja, ide w lepszym kierunku?
104c:
105.
ciekawe co Cię skłoniło do takiego kadrowania?
Fiu fiu
brak przesciowki do obiektywu na m42 i musialem znowu leciec na freelensingu. a co co sie konkretnie nie podoba?
szkoda, że nie odpowiedziałeś na moje pytanie, za to ja odpowiem na Twoje:
nie wiem co jest tematem zdjęcia - bo prawie całe zdjęcie jest nieostre, a jedynie mały (zbyt mały, jak na główny temat) człowieczek ze "śmigłami" jest w tym miejscu gdzie mój wzrok praktycznie nie pada - w przeciwieństwie do wielkiej, czerwonej, nieostrej "autostrady" i ludzi, co zdecydowanie przytrzymuje wzrok![]()
aaa i jeszcze pięknie wyostrzony, nie wiadomo po co prawy górny róg
a Twój "freelensing" - w tym przypadku zupełnie nie robi na mnie wrażenia - a szkoda.
Fiu fiu
nie mialem zamiaru na nikim robic wrazenia freelensingiem.
ale co jak co, zdecydowanie latwiej mi bylo utrzymac GO tak jak jest, prowadzac ostrosc za narciarzem, a ze zlapalo sie tez wszystko na prawo od niego to juz nic nie poradze. chcialem zeby publicznosc i sedziowie byli nieostrzy i tak zrobilem. moglo by to lepiej wygladac z nieostra prawa strona, ale przeciez nie bede blurowal rego miejsca.
mi pasuje tak jak jest, chcialem sie wykazac kratywnoscia ale widac jak bym zrobil normalnie to zdjecie to by ci sie pewnie bardziej podobalo. too bad mate.
niestety, chyba też by mi się nie podobało
podobało by mi się gdyby akrobata był dużo większy, i inaczej skadrowane
Rozumiem, że "się nie dało" inaczej, bo np. nie miałeś teleobiektywu (choć wielu na tym forum twierdzi, że sprzęt nie ma znaczenia).
Ja osobiście, po prostu, nie wstawiałbym tego zdjęcia.
Na szczęście to Twój wątek![]()
I skoro ono się Tobie podoba - to to jest najważniejsze
więc nie zrażaj/nie zachwycaj się jednostkowymi opiniami - bo są jednostkowe
Pozdrawiam!
Fiu fiu
Ostatnio edytowane przez Hamtaro ; 03-04-2012 o 19:02
106, 107 z takim "widziwianiem" jestem na nie
obróbka ma pomagać zdjęciom - a tutaj, ani obróbka, ani kadry nic nie wnoszą![]()
Fiu fiu