Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Cena allegro a sklep?

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Wszystko zależy od tego, co za daną cenę się dostaje.
    Sprzęt z USA, Azji - niższa cena, ale brak gwarancji (ew. gwarancja sklepowa).
    Sprzęt z Europy z niższą ceną - z reguły gwarancja sklepowa - sprzedawca nie wystawia dowodu zakupu i w przypadku awarii musisz wysłać sprzęt do niego, a on albo sam naprawi, albo wyśle do serwisu z dowodem zakupu.

Z moich obserwacji (kupowałem 350D pod koniec kwietnia) z reguły było tak, że na allegro były najtańsze, ale bez dowodu zakupu, z gwarancją sklepową.

Oczywiście, od w/w sytuacji są wyjątki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Mam pytanie. Zamierzam kupić 3 obiektywy (które będą kosztowały ok. 6000zł) od jednego ze sprzedawców z allegro wystawiającego towar również na giełdzie foto. Chodzi o to, że nie daje on gwarancji producenta, ale swoją, tzw. sklepową. Do kupna u niego zachęca mnie oczywiście cena, bo na te 3 szkła jest najniższa jaką znalazłem, ale obawiam się co będzie w razie awarii. Powiedziano mi, że w takim przypadku nie mam co wysyłać sprzętu na Żytnią, lecz realizować gwarancję przez nich. A jeśli tak, to co w sytuacji, gdyby firma zniknęła za jakiś czas (co wg zapewnień miłej pani, z którą rozmawiałem, jest mało prawdopodobne) ? Budzi to trochę moje obawy, co do rzetelności, szybkości, itd. załatwienia sprawy. Warto kupować z takiego źródła ?

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez minor Zobacz posta
    Chodzi o to, że nie daje on gwarancji producenta, ale swoją, tzw. sklepową. .... Warto kupować z takiego źródła ?
    To zależy co to za firma, jaką ma opinie ile jest lat na rynku itd. Sprzęt kupują gdzieś w Azji lub w USA i dlatego nie masz europejskiej gwarancji, którą można realizować na Żytniej.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Firma to BEA Błysk. Znalazłem kilka pozytywnych opinii na jej temat na forum a z tego co usłyszałem od pani, z którą rozmawiałem wynika, że sprzęt sprowadzają z Niemiec. Od nich dostaję rachunek + gw. sklepową.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Od Bea mozesz tez dostac gwarancje na Zytnia. Zadzwon do nich (chyba w Lomiankach sa) i za ciut wiecej mozesz dostac od nich taka gwarancje ze zrealizujesz na ZYtniej
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

zolwkamien
    Guest

Domyślnie

Ja np kupilem aparacik na allegro i zaoszczedzilem najmniej 300zl takze fajna sprawa. Oczywiscie aparat nie z PL ale pozatym wszystko ok!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów