Witam. Od kilku dni szukam na forum instrukcji skalibrowania puszki Canona. Kiedyś wiem że była na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć. Może ktoś z użytkowników ostatnio się na nią natknął??
Witam. Od kilku dni szukam na forum instrukcji skalibrowania puszki Canona. Kiedyś wiem że była na forum, ale jakoś nie mogę znaleźć. Może ktoś z użytkowników ostatnio się na nią natknął??
o regulacji 300D jest w T&T
http://canon-board.info/showthread.php?t=15851
pytanie czy o to Ci chodzi i czy w 400D wygląda to tak samo?
Bardzo dziękuje za podanie linka ;]
Właśnie skończyłem kalibracje Canona 400D. W tym modelu wygląda to tak samo. Uwaga: o tym nikt nie pisze śruba bardzo ciężko się kręci (przynajmniej w moim przypadku)
To nic strasznego. Na żytniej powiedzieli mi 14 dni roboczych a tu godzinka i po problemie.
Jakby ktoś się bał to chętnie pomogę. (mieszkam pod Poznaniem)
Ja dorobiłem sobie imbus dokładnie 1,29mm.
Nawiasem mówiąc do tego artykułu Tips&tricks trzeba dopisać jedną ważną rzecz, że zmiana położenia lustra powoduje rozjechanie się pomiaru punktów powyżej i poniżej centralnego. Warto żeby każdy kto zaczyna kluczykiem tam kręcić miał tego świadomość.
Oczywiście tak dokładnie jet. Jednak znam ludzi z Żytniej i robią dokładnie to samo. Pod warunkiem że kilka szkieł objawia się takimi samymi wadami tzn wszystkie BF lub FF. W przeciwnym razie trzeba skalibrować szkła. A tego tu raczej nie opiszę bo będą za duże straty na forum ;]
Że niby na Żytniej kręcą lustrem zamiast softem?
też mi się wydaje, że chyba żytnia to raczej soft-owo robi a nie mechanicznie. Gdzieś było o tym na jakimś forum
40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...
studioad.pl - projektowanie stron internetowych
serwery www bez limitów