Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Średnia ostrość kitowego Canon EF-S 18-55

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar Ibanezq
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Średnia ostrość kitowego Canon EF-S 18-55

Czy to norma, że kitowe szkło nie jest zbyt ostre?

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

norma!

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

norma :]

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    norma :]
    Bzdura.
    Odebrałem zdjęcia z labu formatu A4 robione 400D + KIT-em bez IS. Foty trzaskałem zimą w lesie w Szklarskiej, ogniskowa 17 do 30mm. Jestem naprawdę zadowolony. Teraz mam KIT-a z IS, którego zanabyłem na Allegro za 400pln, faktycznie jest lepszy, najbardziej widać to na rogach. Miałem kupić 17-40/4L alw stwierdziłem, że się wstrzymam, napewno lepszy w każym aspekcie, ale czy warto ładować tyle kasy skoro tani KIT jest dla mnie jako amatora zupełnie akceptowalny.
    Jedyne czego żałuje to że zostawiłem statyw bo mi się dźwigać nie chciało i musiałem często jechać na ISO1600, niekiedy wyciągać na 3200.

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Bzdura.
    Odebrałem zdjęcia z labu formatu A4 robione 400D + KIT-em bez IS. Foty trzaskałem zimą w lesie w Szklarskiej, ogniskowa 17 do 30mm. Jestem naprawdę zadowolony.
    w pierwszym poscie nie bylo sprecyzowane w jakim zakresie a prawda jest taka, ze powyzej 30 daje ciala.
    w pierwszym poscie nie jest napisane, ze kit jest nieostry tylko niezbyt ostry.
    czytaj ze zrozumieniem.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

w pierwszym poscie nie bylo sprecyzowane w jakim zakresie a prawda jest taka, ze powyzej 30 daje ciala.
    w pierwszym poscie nie jest napisane, ze kit jest nieostry tylko niezbyt ostry.
    czytaj ze zrozumieniem.
    Dobrze, będę teraz czytał ze zrozumieniem. Podobne nieporządki już się nigdy nie powtórzą

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Witaj

Jak bedziesz uzywał KIT w zakresie 18mm do 30mm i użyjesz f8 to uzyskasz jego najwyższe możliwości, da sie tym szkłem zrobić ładne zdjęcia acz kolwiek jak podepniej 50mm f/1.8 zobaczysz dużą różnicę na korzyść obiektywu jaśniejszego.

Sylwek
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale ktorego kita?

nowego, z IS-em?
    nowa wersja to bardzo fajnie ostre szklo. nie jest cudem optycznym, bo ma inne wady, ale akurat ostrosc pikseli do nich nie nalezy

stary kit jest taki sobie. aczkolwiek, widzialem tak piekne zdjecia robione tym szklem...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ale ktorego kita?
    niby nie dopisal w nazwie IS.
    masz racje akustyk - kitem da sie zrobic sliczne zdjecia ale trzeba umiec a wiekszosc uzytkownikow przed dojsciem do tego poziomu je sprzeda ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

niby nie dopisal w nazwie IS.
    masz racje akustyk - kitem da sie zrobic sliczne zdjecia ale trzeba umiec a wiekszosc uzytkownikow przed dojsciem do tego poziomu je sprzeda ;-)
    sprzet jest od wielu lat najlepsza wymowka. zwlaszcza wsrod amatorow, ktorzy z tego powodu powinni najmniej narzekac - szczegolnie teraz, gdy najtanszy DSLR ma mozliwosci i jakosc obrazowania przekraczajaca z okladem potrzeby przecietnego fotografa
    www albo tez flickr

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów