Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: [Biperek] Motorowodne MŚ Necko Endurance 2008

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie [Biperek] Motorowodne MŚ Necko Endurance 2008

Już po imprezie, kilka białych rurek było Może fachowcy się pochwalą ? Niestety nie pomyślałem o akredytacji, więc miałem dostęp tylko do miejsc ogólnodostępnych. Ze światełkiem było różnie i z czasem krucho. Wstawiam kilka moich pierwszych z tego roku i liczę na rady zanim wezmę się za następne.

1.

2.

3.

4.

5.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Jest aż tak źle ?
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Przeciwnie - zdjęcia są przyzwoite - na moje oko - pod każdym względem. Ale, mimo prędkości, bardzo statyczne. Żeby tak pod żaglami...! Ale silnikowce?

Miasto
    Augustów

Domyślnie

No właśnie przy tym sporcie jest problem (przynajmniej ja go mam ). Te katamarany mkną po wodzie prawie jak po stole. Na nawrotach i przy starcie jest trochę więcej zamieszania, ale nie mam takich klatek. Liczyłem na rady i fotki innych. Może wybiorę jeszcze coś z szerszych kadrów, ale takich nie mam zbyt wiele. Mój 400D strasznie się gubił przy tych prędkościach na AI FOCUS i bocznych punktach AF. Te łodzie są stosunkowo małe i szybkie. Może ktoś coś podpowie ?
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

Takie se. Co prawda nie mam pojęcia o fotografowaniu motorowodniaków, ale po oglądaniu tych fotek wcale nie nabieram na to ochoty. Fotki jedna za drugą niemal takie same a akcji niewiele. Gdybyś miał np. jakiegoś kierowcę wsiadającego/wysiadającego do łodzi itp. to na pewno byłoby korzystnie to pokazać - dla urozmaicenia.
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

No to jeszcze dwa z wyjścia z nawrotu.
    6.

7.

A to ze specjalna dedykacją dla gushman Zdaje się, że ci kierowcy nazywani są pilotami, podobnie się zresztą ubierają.

8.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Te łodzie są stosunkowo małe i szybkie. Może ktoś coś podpowie ?
    To prawda. Za małe i za szybkie, żeby je trafć... czymś.
    Nie cierpię tych motorowodniaków, wszystko niszczą, niczego nie widzą, nic ich nie obchodzi poza podłożem (wodą). Rozjeżdżają kaczki, łabędzie (o ile ich najpierw śmiertelnie nie wystraszą), roślinność wodną, a nawet ludzi! Jedyny usprawiedliwiony silnik na jeziorach, to - moim zdaniem - silnik motorówki WOPR.

Przerzuć się na jachty Biperek, mówię Ci!
    Sa piękne, majestatyczne, ciche i.. fotogeniczne!

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    To prawda. Za małe i za szybkie, żeby je trafć... czymś.
    Nie cierpię tych motorowodniaków, wszystko niszczą, niczego nie widzą, nic ich nie obchodzi poza podłożem (wodą). Rozjeżdżają kaczki, łabędzie (o ile ich najpierw śmiertelnie nie wystraszą), roślinność wodną, a nawet ludzi! Jedyny usprawiedliwiony silnik na jeziorach, to - moim zdaniem - silnik motorówki WOPR.

Przerzuć się na jachty Biperek, mówię Ci!
    Sa piękne, majestatyczne, ciche i.. fotogeniczne!
    Co do wyczynowców to bym się tak nie oburzał, co innego turyści - zwłaszcza skutery, to mnie też drażni i dlatego osobiście wybieram jeziora, gdzie jest zakaz używania silników innych niż elektryczne. Co do jachtów, no cóż, nasze Augustowskie jeziora niezbyt wielkie i raczej seryjna drobnica po nich pływa. Pięknych żaglowców naoglądałem się w Chorwacji, tam było co fotografować. A te dziewczyny, na tych łodziach z ich obrzydliwie bogatymi właścicielami, jakich to korpusów i obiektywów można nakupować zamiast takiej łódki
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Coś już napisał Awatar gushman

Domyślnie

No widzisz chłopie! Kolejne trzy ujęcia zdecydowanie fajniejsze. Intuicja dobrze mi podpowiedziała z tym "pilotem", ale nie spodziewałem się aż takiego efektu. Keep up the good work!
    Mój sprzęt: szara karta na smyczy | aluminiowa drabinka z dwoma stopniami | statywik na 11 cm | 2 filtry UV | pudełeczko ochronne na kartę pamięci | jedna karta pamięci | druga karta pamięci | trzecia karta świętej pamięci | pilot z antenką | dyfuzor | druga wersja dyskoteki 580 EX z doniczką na kwiaty lightsphere | musztardówka 50 mm 1.4 | jasny 24-70 | jasne i stabilne 70-200 z najdłuższą nazwą | 1 Duży Marek Trzeci.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Mam nadzieję, ze za rok takich ujęć będzie więcej. Brak akredytacji i kupa. Te trzy ostatnie mocno ciachane i bałem się o jakość. Gdybym miał akredytację, to kadr z pilotem spokojnie strzeliłbym EF 85 f/1,8 i mógłbym sporo ciekawych rzeczy zrobić, bo sporo się działo w punktach tankowania i wymiany pilotów. A tak 200 mm zza pleców ochroniarza i crop do 1/3 kadru. Nie wspomnę już o nawrocie, który wychodził na pomost zamknięty dla ogółu, a dostępny dla każdego z plakietką
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów