W przypadku nr 1 wygląda jakbyś wjechała z filtrem połówkowym za bardzo na ta taflę wody. To mocne przyciemnienie (mając na uwadze warunki na niebie) jest trochę nienaturalne jak dla mnie. Poza tym ładne ujęcie - można by tez spróbować cięcia do kwadratu (z zostawieniem jedynie lewej strony).

Nr 2 ma niestety dość nieciekawe, płaskie światło (skąd ja to znam , ale pokazuje spory kawałek przestrzeni. Dobrym pomysłem było wykorzystanie tych dwóch osób - dla podkreślenia skali (choć z drugiej strony za sprawą tak szerokiego kąta wyglądają co najmniej dziwnie Brakuje mi nieco oddechu od góry - tak więc sugerował bym lekkie uniesienie obiektywu. Z technicznego punktu widzenia radził bym uważać na linię horyzontu i beczkowate zniekształcenie jakie się tam pojawiło. Polecam do takich korekt programik PT Lens, lub ręczną zabawę w PS.

3 - tu ładne dramatyczne niebo zdecydowanie na plus. Całość nieco za bardzo przygaszona (coś jakbyś na etapie obróbki za bardzo osłabiała kontrast świateł). Zastanawiam się też nad kompozycją całości. W tej chwili ten rozbudowany pierwszy plan niekoniecznie komponuje mi się z górą kadru. Ponownie zastanawiam się nad przycięciem - tym razem do bardziej panoramicznego formatu.

No - to takie moje luźne refleksje.

Pozdr