Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: CANON 450D i polski soft :/

Domyślnie CANON 450D i polski soft :/

Witam!
    Znajomy właśnie kupił takowego canona z ebay'a - przesyłka z Honk-Kong'u No i tu zaczyna się problem, ponieważ aparat nie będzie miał polskiego menu Czy jest możliwość zmiany tego softu albo w domowych warunkach albo w serwisie?? (gwarancja jest ale kto wie gdzie ona działa)
    Z góry dzięki za odpowiedzi

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

A jesteś pewien, że nie ma polskiego menu albo przynajmniej angielskiego? Z samodzielnym wgraniem sofu może być ten problem, że trzeba go zwyczajnie skądś mieć. Póki co nie mam pomysłu skąd.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aligator16 Zobacz posta
    No i tu zaczyna się problem, ponieważ aparat nie będzie miał polskiego menu
    Będzie miał.
    Każdy 450D, czy to sprzedawany w USA, Japonii, Hongkongu, Australii, RPA itd itp ma menu w językach podanych w tej specyfikacji:
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos450d/page2.asp (na dole, 'Menu languages').
    Tylko pewnie trzeba będzie sobie przestawić z chińskich krzaczków na polskie krzaczki a to może być trudniejsze.
    Polecam opis na dpreview i nawigowanie w ciemno, po opcjach menu.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Tylko pewnie trzeba będzie sobie przestawić z chińskich krzaczków na polskie krzaczki a to może być trudniejsze.
    był juz taki przypadek, wówczas dotyczył 40D :-)
    http://canon-board.info/showthread.php?t=31097
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Będzie miał.
    Każdy 450D, czy to sprzedawany w USA, Japonii, Hongkongu, Australii, RPA itd itp ma menu w językach podanych w tej specyfikacji:
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos450d/page2.asp (na dole, 'Menu languages').
    Ja też miałem wybór o ok 200 zł taniej kolega spytał ironicznie czy nie chce puszki z Hong Kongu z krzakami w menu, z uśmiechem odpowiedziałem że dołożę i niech przywozi ta drugą wersje..
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    Ja też miałem wybór o ok 200 zł taniej kolega spytał ironicznie czy nie chce puszki z Hong Kongu z krzakami w menu, z uśmiechem odpowiedziałem że dołożę i niech przywozi ta drugą wersje..
    No to ja bym ci za jedno piwo zmienił menu z krzaków na polskie. W ciemno, tylko macając po opcjach.
    Każda puszka ma te języki co są wymienione w specyfikacji (wątpię by Chińczycy ładowali jakiś specjalnie skrackowany soft).
    Inna kwestia to jaki jest ustawiony domyślnie przy zakupie... ale 200zł za zmianę tego w menu (albo przywiezienie puszki przeznaczonej np na eksport do USA czyli z domyślnym angielskim) to troszkę dużo .

Domyślnie

No to ja bym ci za jedno piwo zmienił menu z krzaków na polskie. W ciemno, tylko macając po opcjach.
    Każda puszka ma te języki co są wymienione w specyfikacji (wątpię by Chińczycy ładowali jakiś specjalnie skrackowany soft).
    Inna kwestia to jaki jest ustawiony domyślnie przy zakupie... ale 200zł za zmianę tego w menu (albo przywiezienie puszki przeznaczonej np na eksport do USA czyli z domyślnym angielskim) to troszkę dużo .
    To czyżbym został wprowadzony w błąd że są dwa rodzaje puszek: Rynek azjatycki i reszta? A to przepraszam za zamieszanie...
    7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
    fotki

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lokowaty Zobacz posta
    To czyżbym został wprowadzony w błąd że są dwa rodzaje puszek: Rynek azjatycki i reszta? A to przepraszam za zamieszanie...
    Wiesz, ja tak sobie gdybam bo na chłopski rozum to byłoby nielogiczne - tworzyć specjalnie (tylko dla złośliwości?) dwie wersje software i pilnować potem w fabryce do której puszki jaki soft. Poza tym wszelkie światowe strony ze specyfikacjami nic o tym nie wspominają, jedyne wspominki pochodzą od niektórych sprzedawców , stąd podejrzenie że to kwestia tylko defaultowego języka. W aparatach z dystrybucji Canon Polska też masz od nowości polski ustawiony ale możesz przełączyć na krzaczki, więc w HK jest pewnie dokładnie na odwrót.

I tego mojego gdybania jestem na tyle pewien że dopiero jakbym na żywo zobaczył taką puszkę z językiem tylko krzaczkowym, to bym uwierzył .

Pełne uzależnienie Awatar ewg

Domyślnie

Wprawdzie 450D to nie 400D, ale myślę, że będzie analogicznie - otóż aktualizacja firmware'u do wersji 1.1.1 dodającego język polski w menu 400D jest również wymieniony na stronie japońskiej a same pliki firmware'u są identyczne bez względu na źródło pobierania. Oto googlowe tłumacznie japońskiej strony: http://translate.google.com/translat...e=windows-1250
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uprawnienia umieszczania postów