Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: 450d + Kit problem: kolory

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zygfr3d Zobacz posta
    Hej, piszę w podobnej sprawie... jestem posiadaczem Canona 300D + kit i wszystko byłoby pięknie gdyby nie te kolory właśnie. Najgorsze jest to [a może własnie nie najgorsze ], że zmiana kolorów nie występuje zawsze, a wręcz można by powiedzieć, że rzadko - najczęściej gdy aparat działa w warunkach mniej korzystnych - deszcz, wilgoć/mróz, upał - ale bez przesady, takich extremalnych sytuacji nie mamy w kraju by sprzęt tak szwankował raczej..

Większość zdjęć robie normalnie, bez żadnych wad, no może są nieco zbyt ciemne ale to przecież kwestia obiektywu, natomiast zmiana kolorów "włącza się sporadycznie" i tak samo nagle jak znika... naprawdę nie mam pojęcia od czego zależy, większość zdjęć raczej robie na AWB, ISO 100-200, tryby Tv/Av/M

Oto przykłady co się dzieje z niektórymi zdjęciami...

http://www.freddie.komrel.net/pwmp/foto/kolory1.JPG
    http://www.freddie.komrel.net/pwmp/foto/kolory2.JPG

czerwony ulega jakiemuś wzmocnieniu, niebieski przechodzi w zielony, pojawia się grubsze ziarno... wygląda na to, że to ten sam problem co u autora topicu, czy ktoś jest w stanie cośtakiego zdiagnozować? z góry dzięki.
    Mnie to wygląda na jakieś problemy z matrycą. To na pewno nie jest normalne zachowanie. Wygląda jak przerobione w PS .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 15-07-2008 o 23:06
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów