Pokaż wyniki od 1 do 10 z 34

Wątek: zamiana 400D na 450D

Widok wątkowy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    3,0"LCD u Canona to żenada. Większa liczba cali przy tej samej ilości pikseli to 1,8" i 2,5", powoduje, że zdjęcia na wyświetlaczu 3 calowym wydają się nieostre, niewyraźne i kolory ich też nie są zbyt poprawnie oddane.
    (.....)
    Przyjąwszy, że w obu przypadkach jest to taki sam wyświetlacz, a na pierwszy rzut oka wynika, że jednak nie. Ten w 450D nie jest cudem ale IMO lepiej to wygląda niż w 40D. To co pokazuje 40D to shit jakich mało - to fakt.

(.....)
    Nie wiem czy brałbym większość wizjera jako aż tak atut? Patrzyłeś przez jeden i drugi czy to tylko teoria? Miałem 350D i patrzyłem ostatnio w 450D i w sumie różnicy sporej pewnie bym nie odczuł. Ale jak po przesiadce na 40D z 350D przyłożyłem celownik do oka, to było niebo a ziemia. Kolosalna różnica. W sumie między 40D a ostatnio oglądanym 1D Mark III jest jeszcze większa przepaść
    (....)
    W sumie to rzeczywiście różnica nie zwala z nóg ale jako okularnik wolałbym ten z 450D - jednak nie jest to aż taki "tunel" jak w 350D .

(....)
    - Live View - zbędny bajer, który wyłączyłem jako pierwszy w moim 40D(....)
    A tu to kolega patrzy zbyt egoistycznie dla mnie to bardzo przydatna funkcja (szczególnie w połączeniu z symulacją ekspozycji i histogramem na żywo) - (nie wiem czy w 450D też to tak działa ale za to jest AF-kontrast ).
    (....)
    - Karty SDHC - Wole CF. SD były wolniejsze, jak jest z SDHC nie próbowałem. Ale porównując prędkości z CF są wolniejsze.
    SDHC Sandisk Extreme III ma prędkość 20MB/s, CF Sandisk Extreme III ma prędkość 30MB/s (podobno producent je przyspieszył). Lepiej jakby Canon wprowadził tak jak Nikon równoległy zapis danych na dwóch różnych kartach pamięci.(....)
    W puszce entry level Nikon ma dwa sloty kart - chyba w jakimś innym równoległym świecie 8). Ja wolę SD choćby ze względu na to, że nie zapomnę czytnika do laptopa. Co do szybkości to jakoś nie sądzę żeby w tej klasie puszek miało to krytyczne znaczenie.

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam

Czy waszm zdaniem Warto zmienić aparat 400D na 450D zyskujac:

większy wyświetlacz

pomiar punktowy

wekszy i jaśniejszy celownik

wiecej zdjęć na jednej baterii

Digic III zamiast II

pomijam fakt 12 megapixeli

Sylwek

Cena jest dobra i kuszą mnie te własnie dodatki, tego brakuje mi w 400D
    IMHO chyba nie warto.
    450D nie jest następcą 400D i dlatego zapewne korpusy te różnią się w pewnych aspektach (szczegóły) ewidentnie, a w innych wogóle.
    Chyba więcej zyskasz kupując jakiś słoik .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-07-2008 o 00:18
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów