Myślę, że to może mieć również 400D. Niezależnie od body. KIT IS można dokupić, niezależnie czy do 400D, 40D czy 300D. Kwestia gripa, jest on faktycznie wyprofilowany lepiej. Inne wymienione funkcje, które podałeś już omówiłem, jak ja osobiście to widzę.
- Live View - zbędny bajer, który wyłączyłem jako pierwszy w moim 40D
- Karty SDHC - Wole CF. SD były wolniejsze, jak jest z SDHC nie próbowałem. Ale porównując prędkości z CF są wolniejsze.
SDHC Sandisk Extreme III ma prędkość 20MB/s, CF Sandisk Extreme III ma prędkość 30MB/s (podobno producent je przyspieszył). Lepiej jakby Canon wprowadził tak jak Nikon równoległy zapis danych na dwóch różnych kartach pamięci.
Wiesz, jeśli komuś KITowy obiektyw wystarcza a pyta o zmianę korpusu, w których dostrzega pewne braki to uważam, że wie o co pyta. Choć faktycznie, co wymieniłem kilka postów wyżej uważam zmianę z 400D na 450D za bezsensowną. Za pieniądze przeznaczone na zakup 450D faktycznie wolałbym kupić jakiś obiektyw klasy L - który po wejściu do strefy Schengen są tanie - oczywiście obiektyw w zależności co autor chciałby fotografować.