Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Awaria 580EX II

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    580EXII tak ma jak styki nie dotykaja w stopce poprawnie. [...]
    sa takie problemy we wszystkich niededykowanych stopkach czyli nie 40d, 1dm3 ... no tych srebrnych.
    no to trzeba będzie w piątce stopke oskrobać z farby ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Marku,
    580EXII tak ma jak styki nie dotykaja w stopce poprawnie. Pochyl lampe troszke w przód tzn. w kierunku obiektywu i bedzie git... Mnie sie tak dzialo ale na jkimis forum japonskim goscie pisali ze sa takie problemy we wszystkich niededykowanych stopkach czyli nie 40d, 1dm3 ... no tych srebrnych.
    Ale potem sie uspokaja ...
    A czy tak sie dzieje po jakims czasie? Pytam, bo mam nowa, zafarbowana 5d i jak na razie 580EXII dziala ok. Czy moze jak dziala od poczatku to dzialac bedzie?
    .

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Ja miałem jeden przypadek z 430tką. Niby wszystko ustawione ok. Sytuacja nerwowa więc przestałem ustawiać wszystko po raz "dziesiąty", schowałem lampę. Parę godzin później zapiąłem żeby sprawdzić jeszcze raz i od razu było ok.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

możliwe że gdzieś lampą uderzyłeś kiedy była na body i teraz nie styka Ci przy lekkich przechyłach aparatu stopka. jak tak to koszt wymiany jakieś 200 PLN z tego co pamiętam.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

dzis próbowałem i działa bez zarzutu... qrna najgorzej z tymi prądami bo ich nie widać...

rysiaczek najgorsze to że z tymi samymi bateriami potem działało i ładuja sie dzis na bc 700 równiutko;
    Tomek, tdf: to mozliwe że cos nie styka, ale z 5d to nie dedykowane...??

schabu: sam żeś se chyba lampa przywalił;-) a tak naprawde to faktycznie mam wrazenie że coś nie styka, a napewno nie styknie mi na nową lampe w tym miesiącu

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Marku,
    Ja raz lekko przycisnalem do przodu cala lampa gdy byla w stopce i po temacie... wszystko pieknie chodzi. Wiem dedykowana, dedykowana ale ta szybkozloczka ma jakby krotsze piny wychodzace. Takie subiektywne spostrzezenie....Wiesz co najdziwniejsze ze w 20d bylo spoko tylko w 5D kulalo a jak zapialem do 40D i 1D3 no to buzka....pieknie chodzi i bezstresowo ...
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Coś już napisał

Domyślnie a gdzie naprawiają ??

Panowie a poza Zytnia 15 znacie jakies serwisy lamp ?? moja 580 zaczeła "pukać" aż wkońcu głośno pukła i juz się nie załączyła. Siadła płyta główna..... Zytnia jest droga, znacie jakieś inne punkty gdzie nogą naprawić ??

Zablokowany

Domyślnie

Bykowski - Warszawa - kom 601 331 848, zapytaj.

Początki nałogu
    Miasto
    Dobczyce, Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    dzis próbowałem i działa bez zarzutu... qrna najgorzej z tymi prądami bo ich nie widać...

rysiaczek najgorsze to że z tymi samymi bateriami potem działało i ładuja sie dzis na bc 700 równiutko;
    Tomek, tdf: to mozliwe że cos nie styka, ale z 5d to nie dedykowane...??

schabu: sam żeś se chyba lampa przywalił;-) a tak naprawde to faktycznie mam wrazenie że coś nie styka, a napewno nie styknie mi na nową lampe w tym miesiącu
    Ja znowu miałem problem z 5DI + 580EXII - a mianowicie zdazalo się ze zdjecia albo byly przepalone albo nie mozna bylo wywolac blysku - na lampie zamiast ETTL tylko TTL - lampa dobra wg. mnie przepiołem na 50D i działała bez zarzutu. Przeczyscilem styki na 5D i na razie działa - zastanawiam mnie tylko czy to wina styków, poluzowania lampy, czy problemów lampy lub body - aha i nic nie zmienialem w ustawieniach aparatu.

Dopiero zaczyna Awatar Lary

Domyślnie

Ja mam obie 580 i jak z jedynką nigdy nie było problemów to z dwójką też tak mi się zdarzyło - lampa waliła pełnym błyskiem jakby ETTL nie działał - pomogło czyszczenie styków i na razie działa ok.
    obecnie rozgryzam PocketWizard TT1 i TT

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów