Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Dpp

aknoimak
    Guest

Domyślnie Dpp

Mam Eosa 400D + kita.Robię w Rawach ale nie wiedziałem dotąd że można w tym programie zlikwidować abberacje czy wienietowanie dopóki nie przeczytałem tutaj wątku o wyborze obiektywu zamiast kita. Mam prośbę o wskazanie gdzie w późniejszej obróbce Rawa w DPP można poprawić te wady obiektywu. Piszę to pod kątem wyboru c17-85 is w przyszłości.

Uzależniony

Domyślnie

jeśli masz odp. wersję DPP ( ja mam 3.4.1.1) to klikasz kolejno View - Tool palette i masz zakładki Raw, RGB, i kolejna to właśnie NR/Lens - tutaj jest odszumianie i korekcja wad szkieł
    Ostatnio edytowane przez heniek ; 13-07-2008 o 14:02
    Heniek

aknoimak
    Guest

Domyślnie

No to mam problem bo mam tylko pierwsze dwie zakładki a nie mam tej trzeciej. Czy można ten program jakoś uaktualnić? Płytkę z taką wersją tego programu dostałem przy zakupie Eosa.

Domyślnie

Masz tu LINKA. Wystarczy włączyć opcję szukaj na CB.

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    jeśli masz odp. wersję DPP ( ja mam 3.4.1.1) to klikasz kolejno View - Tool palette i masz zakładki Raw, RGB, i kolejna to właśnie NR/Lens - tutaj jest odszumianie i korekcja wad szkieł
    To będzie działać pod warunkiem że twój model aparatu zapisuje w EXIF odpowiednie informacje na temat użytego obiektywu.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Domyślnie

Masz tu jeszcze innego linka z demonstracją i instruktażem DPP w wersji 3,2 więc jak zainstalowałeś sobie z płytki od aparatu to masz jakąś starą wersje sciągnij i uaktualnij na nowszą i będziesz miał NR Lens

Uprawnienia umieszczania postów