O, kolega z opolskiego.
Większość zdjęć które tu masz są ok, tylko używaj mniejszego blura bo aż razi. Szczególnie na tych z Dorotą.
3 ostatnie też mi nie podpadają. 19 nieostre, 21 zbyt centralnie i mogłeś niżej kucnąć.
O, kolega z opolskiego.
Większość zdjęć które tu masz są ok, tylko używaj mniejszego blura bo aż razi. Szczególnie na tych z Dorotą.
3 ostatnie też mi nie podpadają. 19 nieostre, 21 zbyt centralnie i mogłeś niżej kucnąć.
co do 19 - zdjęcie jest ostre w oryginale, może po zmniejszeniu tak wyszło, wyostrzane po zmniejszeniu było.
co do 21 - kombinowałem z ustawieniem tak by nie było widać drzwi i bramy, pole do popisu ograniczone niestety :/
Przysłona na 19 to f 4,0 (specjalnie obiektyw przymknąłem by cała postać była ostra
Przysłona na 21 to f 2,2
no to widzę że mamy wspólną znajomąmoże kiedyś sesja razem - zawsze czegoś można się od drugiej osoby nauczyć
wrzucam coś nowego
22
wydaje mi się że modelka powinna patrzeć w bok ale nie bezpośrednio Ci w obiektyw. Teraz wygląda jak by miała zeza i jest to raczej nie korzystny efekt. Gdyby patrzyła na wprost lub pod mniejszym kontem to tęczówka lewego oka nie była by zasłonięta przez nos i wyglądało by to mniej upiornie. Nad miną też by można popracować.
Canon EOS 5D + Canon 28-300/1:3,5-5,6 L IS USM, Canon 50/1:1,4 USM
interesujace ale jak by za duzo saturation dodane bo kolory takie mocne ze az ciemne
22 jest ok
23 jak dla mnie przede wszystkim wyszlo strasznie "plastykowo"
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
24. Różnica barwy twarzy i ręki fatalnie wygląda.
Pomysł zestawiania kolorowej sukienki z szarym, ciemnym miejscem dobry,
choć można było z tym kolorem bardziej pojechaćżeby mocniejszy był.
kolory cudne ale drugiej ręki to faktycznie niechciało ci sie PSem pojechac
właściwie nigdy aż tak kolorami się nie bawiłem, ale popróbujęmoże akurat się uda jakoś tą różnicę zniwelować, koloru więcej wyciągnąć też spróbuję
![]()