Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: [Soul_Man] MP w skokach przez przeszkody 2008

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Nie zgodzę się do końca, ponieważ sam trochę jeżdżę konno. Przejazd powinien być jak najbardziej płynny, to procentuje mniejszą ilością zrzutek i jeśli tempo jest odpowiednie - dobrym czasem. Zmiany tempa wybijają konia z rytmu i powodują, że trudniej dobrać mu kroki - to zupełnie jak ze skokiem w dal. Z reszta w ogóle cała sztuka w tym, aby nie przeszkadzać i tylko nakierować konia w odpowiednią stronę.

A wracając do fotografii, to ja z kolei widzę to w szczegółach: żyłki na skórze konia, jego wyprężone ciało, grymas twarzy jeźdźca - ale też gracja i "wytworność", którą chciałem przedstawić na zdjęciu 3. Chociaż to ostatnie zdecydowanie bardziej widać w konkursach ujeżdżenia.
    Nie zgodzę się do końca, oczywiście, płynny, ale często są gwałtowne zmiany tempa, dla mnie najskuteczniejsze zawsze było szybko na zakrętach, przed przeszkodą skrócenie, podstawienie, i skok, itp itd
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Chyba niezbyt umiejętnie stopniujesz napięcie, bo dla mnie po pierwszym, to juz nie było ciekawszego Jeszcze 6. Może 8., ale ze zdecydowanie mniejszą GO, tło przeszkadza. Piątka ma spory potencjał, ale przy znacznie ciaśniejszym kadrze.

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szczur88 Zobacz posta
    Nie zgodzę się do końca, oczywiście, płynny, ale często są gwałtowne zmiany tempa, dla mnie najskuteczniejsze zawsze było szybko na zakrętach, przed przeszkodą skrócenie, podstawienie, i skok, itp itd
    Nie twierdzę, że tych zmian nie ma. Chodziło mi o to, że do tej płynności się dąży - przynajmniej tak mnie uczono i taką technikę widywałem na zawodach klasy światowej. No ale to już temat na inne forum ;-)
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jakbym siedzial na koniu a on by podskoczył to ja bym spadł. Natomiast moja córka ładnych pare lat skakała sportowo .Oczywiscie tata byl kibic i kierowca .Jest to zajecie codzienne więc napatrzylem się Teraz nawet jak żaba skoczy to mam dość.Z ta plynnoscią to bywa różnie :-) .Ale dosć żartów,po prostu wiem że trudno osiagnąć odzwierciedlenie dynamiki skoków konia ,ale warto próbować.Pozdrawiam.

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

gdyby było łatwo, to by nie było zabawy
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W końcu chodzi o to, aby gonić króliczka...

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

białego króliczka w dotatku

tak btw, czym cykałeś, bo staram się Cię zlokalizować w pamięci z zawodów?
    www.t-jack.pl

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fociłem 40D i Sigmą 70-200/2.8. Kręciłem się po prawej stronie (patrząc z trybuny vip).

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

no to pewnie Cię nie widziałem, ja się kręciłem po lewej albo na przeciwko vip-ów, dekorację ze strony vip-ów cykałem
    www.t-jack.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów