Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: [Soul_Man] MP w skokach przez przeszkody 2008

Początki nałogu Awatar Soul_Man
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [Soul_Man] MP w skokach przez przeszkody 2008

Kilka moich zdjęć z Mistrzostw Polski w skokach przez przeszkody. Impreza odbyła się w ostatni weekend na hipodromie CWKS Legia - Kozielska w Warszawie.

1.

2.

3.

4.

5.
    Każdy kilogram obywatela z wyższym wykształceniem szczególnym dobrem narodu!

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Byłem, cykałem, ale obiektyw mi zamydlił 90% fotek...

Twoje bardzo fajne, choć mógłbyś na 4 nie obciąć kasku.
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Awatar filippoz
    Miasto
    Poznań, Kiedyś Edinburgh

Domyślnie

Witam, ogólnie ładne ale ten sam problem co u mnie, zdjęcia są zbyt ciemne.
    Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today! - by James Dean
    www.filipkrawczyk.pl
    www.OpenPhotography.pl :rolleyes:

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki za opinie Co do obcięcia kasku, to nie było łatwo zmieścić w kadrze wszystko co się chciało, skoki są dość nieprzewidywalne ;-) Hmmm, mi nie wydają się za ciemne, może to kwestia monitora?

Żałuję tylko, że nie udało mi się uchwycić taranowania namiotu przez bryczkę, to był hit zawodów

Domyślnie

Hmm tak sobie. Jedynie 1 i 5. Pozostałe mi nie leżą.

Początki nałogu Awatar Szczur88
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul_Man Zobacz posta
    Dzięki za opinie Co do obcięcia kasku, to nie było łatwo zmieścić w kadrze wszystko co się chciało, skoki są dość nieprzewidywalne ;-) Hmmm, mi nie wydają się za ciemne, może to kwestia monitora?

Żałuję tylko, że nie udało mi się uchwycić taranowania namiotu przez bryczkę, to był hit zawodów
    Wrócę do domu, to Ci wyślę fotkę tego momentu
    www.t-jack.pl
    Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Coś już napisał Awatar romko
    Miasto
    pomorze środkowe

Domyślnie

Mi podoba się 1,5 ładne ciekawe i dynamiczne kadry, 4 - szerszym kątem ewentualnie w pionie, ładne kolory, ciemno nie jest, ciemne jest otoczenie zawodów - drzewa w cieniach
    5D gripped, Canon 5, lampka 430 EX, Canon 35L, Canon 50 1.4, Canon 85 1.8, Canon 16-35/2,8L MK II, Canon 70-200/2.8L, TC Kenko 2x, kilka szkiełek analogowych, dużo chęci i notorycznie mało czasu...
    to tylko 1 %...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To jeszcze mała porcja:

6.

Na życzenie w pionie:
    7.

I wersja ze schowanym podwoziem
    8.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Dla mnie druga seria lepsza.Skoki to bardzo dynamiczna konkurencja.B,wolno,pelen gaz .skok i wyhamowanie.Trudno oddać to na zdjeciach.Potrzebne nieostrosci kopyta podrywajace żwir i inne drobiazgi .Dla fotografa to ostra jazda na granicy nieostrosci.
    Pozdrawiam Maćku. :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Dla mnie druga seria lepsza.Skoki to bardzo dynamiczna konkurencja.B,wolno,pelen gaz .skok i wyhamowanie.Trudno oddać to na zdjeciach.Potrzebne nieostrosci kopyta podrywajace żwir i inne drobiazgi .Dla fotografa to ostra jazda na granicy nieostrosci.
    Pozdrawiam Maćku. :-)
    Nie zgodzę się do końca, ponieważ sam trochę jeżdżę konno. Przejazd powinien być jak najbardziej płynny, to procentuje mniejszą ilością zrzutek i jeśli tempo jest odpowiednie - dobrym czasem. Zmiany tempa wybijają konia z rytmu i powodują, że trudniej dobrać mu kroki - to zupełnie jak ze skokiem w dal. Z reszta w ogóle cała sztuka w tym, aby nie przeszkadzać i tylko nakierować konia w odpowiednią stronę.

A wracając do fotografii, to ja z kolei widzę to w szczegółach: żyłki na skórze konia, jego wyprężone ciało, grymas twarzy jeźdźca - ale też gracja i "wytworność", którą chciałem przedstawić na zdjęciu 3. Chociaż to ostatnie zdecydowanie bardziej widać w konkursach ujeżdżenia.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów