Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: kartka testowa

Mieszany widok

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie kartka testowa

Witam was wszystkich. Czy wiecie gdzie można zdobyć kartkę testową? chciałbym obadać moj zestaw na ff/bf. próbowałem znaleźć w sieci coś takiego ale bezskutecznie.Czy macie jakieś namiary, linki? Dzięki. Pozdrawiam
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    bajeczka. dzięki!
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzbiet Zobacz posta
    podawanie powyższego linka bez załączenia poniższego:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=18987

powinno być karalne. ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Witam was wszystkich. Czy wiecie gdzie można zdobyć kartkę testową? chciałbym obadać moj zestaw na ff/bf. próbowałem znaleźć w sieci coś takiego ale bezskutecznie.Czy macie jakieś namiary, linki? Dzięki. Pozdrawiam
    Jesli na "normalnych" fotkach nie widzisz problemu to po co te testy?
    Wielu przez to przechodzilo - czesto niepotrzebnie serwujac sobie dodatkowe stresy :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

podawanie jakichkolwiek linków do tego typu kart powinno być karalne

wydrukowałem właśnie 'Focus Test Chart', poleciałem testować swojego Tamrona i okazało się, że mam lekki front focus (5-10mm)... szkiełko mam od ponad roku i jakoś nigdy mi to nie przeszkadzało i... nadal nie będzie przeszkadzać

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    i... nadal nie będzie przeszkadzać
    jesteś na 100% pewien?

może nie dziś, nie jutro... ale zaburzenie macierzy stało się faktem i od tej pory Świat juz nigdy nie będzie taki sam. Minie tydzień, dwa - zrobisz test jeszcze raz... wynik się powtórzy. W głowie utrwali się myśl, że jednak kiepski ten obiektyw.
    I pojawią się DYLEMATY. Co kupić? 17-40L? a może 24-105L? Nieeee, jeden za krótki, drugi nie ma szerokiego, a oba ciemne.... No to może EF-S 17-55 /2,8 ? Super zakres, światło, IS, ale... piszą na forum, ze kurz zaciąga; a najgorsze, że to EF-S, a przecież FullFrame w perspektywie...

Witamy w klubie! ;-)
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    jesteś na 100% pewien?

może nie dziś, nie jutro... ale zaburzenie macierzy stało się faktem i od tej pory Świat juz nigdy nie będzie taki sam. Minie tydzień, dwa - zrobisz test jeszcze raz... wynik się powtórzy. W głowie utrwali się myśl, że jednak kiepski ten obiektyw.
    I pojawią się DYLEMATY. Co kupić? 17-40L? a może 24-105L? Nieeee, jeden za krótki, drugi nie ma szerokiego, a oba ciemne.... No to może EF-S 17-55 /2,8 ? Super zakres, światło, IS, ale... piszą na forum, ze kurz zaciąga; a najgorsze, że to EF-S, a przecież FullFrame w perspektywie...

Witamy w klubie! ;-)
    Gwozdzt - nieładnie tak ujawniac przyszłośc i jej dylematy, zabierając radosc jej poznawania :wink:
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Domyślnie

O Boże, niedawno jeszcze chorowałem na te przypadłość , ale juz mi przeszło ufff..

A ja ma takie pytanko : gdzie można dostać kartkę o 18% skali szarości??

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    jesteś na 100% pewien?

Witamy w klubie! ;-)
    Jest jeszcze 24-70/2.8L

Cytat Zamieszczone przez AdamO. Zobacz posta
    A ja ma takie pytanko : gdzie można dostać kartkę o 18% skali szarości??
    na allegro znalazłem coś takiego - Szara karta (Gray Panel) 30 cm 18% - balans bieli
    nie wiem jednak jak się to sprawdza w praktyce...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów