Bawiłem się dzisiaj w sklepie 350 D. I jedno mnie drażniło. Dane w wizjerze , chodziło mi o czas i przesłone widać tylko chwilkę potem to gaśnie. Czy nie da sie tak żeby było je dłużej widać ?
Bawiłem się dzisiaj w sklepie 350 D. I jedno mnie drażniło. Dane w wizjerze , chodziło mi o czas i przesłone widać tylko chwilkę potem to gaśnie. Czy nie da sie tak żeby było je dłużej widać ?
Da sie dluzej trzymac do polowy wcisniete
Inaczej nie ma sposobu... Zreszta po co?
...
Palców braknie do zmiany przesłony. Jeden na migawce drugi na kółku a trzeci na przycisku +/-
No to masz problem - wspolczuje. U mnie jest duzo latwiej. 5 palcow przy kazdej z 2 dloni. ;-)Zamieszczone przez kami74
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Jak zmieniasz ustawienia to aparat wyswietla informacje w wizjerze caly czas... Tyle ile bedziesz krecil kolkiem, tyle czasu bedziesz mial pokazane ustawienia. Podobnie sie zachowuje podswietlanie lcd... Dopiero jak nic nie robisz chwile (czas podany w instrukcji) aparat wygasza podswietlanie i info z wizjera.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 02-06-2005 o 23:19
...
Pszczola jak Ty obsługujesz aparat małym palcem to jesteś dla mnie thebeściak. Tak mówisz Kuchatek ??? Wydawało mi się że w czasie przestawiania kółkiem mi gasło i stąd moja irytacja. Ale żona z dziećmi mnie poganiała więc mogło mi się porypać ciutek
Calego aparatu niestety nie. Ale malym palcem od czasu, do czasu zalaczam zasilanie z BP-220 podpietego pod body ;-) Trzymam go (maly palec) w rezerwie gdyby pies uciachal mi jakis potrzebniejszy palec. ;-)Zamieszczone przez kami74
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Za wolno przestawiales to Ci zniklo
Nie boj sie... Po pewnym czasie to sie tam kliki odruchowo dobiera i trafia bez patrzenia![]()
...
Zamieszczone przez KuchateK
Ta... cfaniak...Zamieszczone przez mmsza
Robienie dobrych zdjec (jak zapewne wiesz) nie ogranicza sie tylko do dobrania parametrow tak aby poprawnie naswietlic i trafic z ostroscia w to co powinno byc ostre... To to malo wazne szczegoly sa w tym wszystkim.*
* czyt. "kadrowanie mi lezy niewiadomo gdzie i znalezc nie moge"
...
Witaj w klubieZamieszczone przez mmsza
Robie tak samo
Chociaz po pewnym czasie jakies tam zlote podzialy, nie walenie centralnie we wszystko, uwazanie na wystajace lampy czy inne smiecie troche poprawiaja uzysk![]()
...