Witaj w klubieZamieszczone przez mmsza
Robie tak samo
Chociaz po pewnym czasie jakies tam zlote podzialy, nie walenie centralnie we wszystko, uwazanie na wystajace lampy czy inne smiecie troche poprawiaja uzysk![]()
Witaj w klubieZamieszczone przez mmsza
Robie tak samo
Chociaz po pewnym czasie jakies tam zlote podzialy, nie walenie centralnie we wszystko, uwazanie na wystajace lampy czy inne smiecie troche poprawiaja uzysk![]()
...
Łapie. Czyli we wszystkich orócz M pokazuje jaką korekcje ekspozycji wprowadziłeś sobie, a w M pokazuje prześwietlenie, niedoświetlenie lub 0. No dobra a jak chcesz w M sobie korekte wprowadzić to pokazuje gdzieś ?
No pokazuje... na linijceKrecisz tak zeby ten wskaznik byl z prawej albo z lewej.
...
Ja tam się nie znam, ale może nie wal tym FotoBankiem we wszystko, bo Ci się rozleci...Zamieszczone przez mmsza
![]()
![]()
![]()
Calego aparatu niestety nie. Ale malym palcem od czasu, do czasu zalaczam zasilanie z BP-220 podpietego pod body ;-) Trzymam go (maly palec) w rezerwie gdyby pies uciachal mi jakis potrzebniejszy palec. ;-)Zamieszczone przez kami74
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Kuchatek nie do końca pokazuje wtedy wartość ekspozycji zdjęcia a nie wartość o którą skorygowałeś naświetlanie. Dobrze mówię czy juz mam iść spać ?
W M to ty dobierasz wartosc ekspozycji... Aparat tylko pokazuje cos wybral na linijce...
Co innego w polautomacie/automacie. Wtedy aparat wybiera czas/przyslone... Wtedy Ty decydujesz i go inforumjesz ile ma skorygowac wzgledem tego co wymyslil, bo to tylko glupawa czasami maszyna...
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 02-06-2005 o 23:14
...
OK wiem już o co biega. Pszczola jak ja się wytrenuje to małym palcem będę body do statywu przykręcał
Moze da sie tak zrobic. Ja malym palcem odginam dzwigienke w statywie do mocowania szybkozlaczki statywowej podpietej do gripaZamieszczone przez kami74
![]()
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000