Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: [william4i] Zdjęcia do oceny

Domyślnie [william4i] Zdjęcia do oceny

Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum - dzień dobry a raczej dobry wieczór wszystkim.
    Będę tutaj sukcesywnie zamieszczał swoje fotki licząc na Wasze opinie.
    Na pierwszy ogień - zdjęcie Magdy.

Czekam na opinie

Początki nałogu Awatar Misiaque
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

krew w nosie

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Fotografując w ten sposób uwypuklasz jej trójkątną twarz

Domyślnie

Dodam może tylko iż Magda na tym zdjęciu (1) nie pozowała, po prostu rozmawiała z kolegą w pracy, z tyłu za jej plecami mieści się ogromne okno, które wcale nie ułatwiało mi zadania.
    Kolejne (nie pozowane)zdjęcie Magdy

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Witaj!
    Tło na jakim fotografujesz, to bardzo istotna sprawa. Staraj się by w miarę możliwości nie było specjalnie urozmaicone, a już napewno nie zawierało dużej rozpiętości tonalnej tak jak na pokazanych fotkach. Zwróć uwagę, że zatraciłeś wiele detali w jasnościach - elementy głowy, włosy zlewają się w jedno z tłem zatracając kształty.
    Namów Magdę na zdjęcia pozowane, zadbaj o tło i by pokazała ci się w z jak najlepszej strony. Fotografowanie kogoś w trakcie rozmowy najczęściej skutkuje dziwnymi grymasami ust, nie wygląda to najlepiej.
    C-F-K - forever

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

foto 2 - Brak ostrości na pierwszym planie twarzy tak bardzo mi nie przeszkadza jak właśnie to okno z tyłu, prawie zlewające się z częścią głowy. To, że Magda nie pozowała w tym momencie to żadne usprawiedliwienie - oglądamy efekt końcowy w postaci fotografii.
    Jest jakaś taka autentyczność w tym zdjęciu, ale to chyba bardziej za sprawą B/W
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    Witaj!
    Tło na jakim fotografujesz, to bardzo istotna sprawa. Staraj się by w miarę możliwości nie było specjalnie urozmaicone, a już napewno nie zawierało dużej rozpiętości tonalnej tak jak na pokazanych fotkach. Zwróć uwagę, że zatraciłeś wiele detali w jasnościach - elementy głowy, włosy zlewają się w jedno z tłem zatracając kształty.
    Dziękuje Mellan. Zgadzam się z Tobą w 100%, niestety nie zawsze mamy możliwość ingerencji w tło tak jak byśmy sobie tego życzyli, szczególnie przy zdjęciach niepozowanych.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Toffic Zobacz posta
    To, że Magda nie pozowała w tym momencie to żadne usprawiedliwienie - oglądamy efekt końcowy w postaci fotografii.
    Masz rację, żadne usprawiedliwienie, napisałem to tylko po to aby przybliżyć Wam "plan zdjęciowy";-)
    Ostatnio edytowane przez william4i ; 11-07-2008 o 10:05 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Kolejne zdjęcia, tym razem z ExtremeMoto 2008 które odbyło się w maju na lotnisku Bemowo w Warszawie.
    Po raz pierwszy uczestniczyłem w takiej imprezie, napiszcie co warto by zmienić, nad czym popracować aby w przyszłym roku móc cieszyć się z lepszych zdjęć

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

3, 4, 5 - podobają mi się. 5 najbardziej, szkoda że przednie koło maszyny nie zamroziło się tak jak na 4
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toffic Zobacz posta
    3, 4, 5 - podobają mi się. 5 najbardziej, szkoda że przednie koło maszyny nie zamroziło się tak jak na 4
    Dzięki Toffic,
    też żałuję, dlatego wstawiłem obydwa, w 4 lepsza pozycja kierowcy, a 5 lepsze technicznie.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów