Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Zwiększenie wydajności PS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    o ile to nie jest "super-mega-najnowsza-wypasiona"
    Vista,

1. kupujac szybsza pamiec. 4GB z CL4 w zestawie
    Dual DDR2-800 swoje kosztuje, ale warte jest swej
    ceny.
    Ta czyli XP i 4GB powodzenia na 32 :/ dno

800 tez jestes pro, juz lepiej 1066, geil, ocz, hypx, corsair, a najepiej PC-10.000

Co zrobic, proste?

1.WD raptor.
    2. 3GB na XP, a na Viste 4+, bo ceny ramu sa smieszne, ale nie kosci kolo kasy w MM.
    3. Czysty system.
    4. C2D
    5. PS na innej partycji.

mozna wiecej, ale juz bedzie plynnie
    Canon EOS 40D;Sigma 50 F1.4 EX DG HSM
    dzooma, ja też tak czytałem... w ogóle ja pięćdziesiątką to bym wszystko fotografował
    nie rozumiem po co inne obiektywy wyprodukowali ;D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    Ta czyli XP i 4GB powodzenia na 32 :/ dno
    na czym polega Twoj problem?
    - mozesz wlozyc 4GB do kompa z XP? mozesz
    - system wykorzysta wiecej niz 2GB, ktore byly wczesniej? owszem tak. w wiekszosci komputerow spokojnie 3,5GB bedzie dostepne.
    - wolisz zamiast tego zrobic niewiele mniejszym kosztem 3GB i wtedy bez duala? Twoja sprawa, ale moim zdaniem to bez sensu

Cytat Zamieszczone przez bercow Zobacz posta
    800 tez jestes pro, juz lepiej 1066, geil, ocz, hypx, corsair, a najepiej PC-10.000
    tak sie sklada, ze troche wiem z czym to sie je. znam tez ceny. 800 CL4 spokojnie starcza do zwyklej pracy na niezylowanym napieciu. a wydajnosciowo roznica do 1066 jest umiarkowana. nie warta dokladania kasy.
    zupelnie inna kwestia, ze 800/CL4 mozna w wielu przypadkach puscic na 1066/CL5. z niekoniecznie wyzsza wydajnoscia, ale jak ktos lubi duze liczby...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

a czym sie ten mak rozni od Peceta?
    mniejszą ilością problemów. Głownie chodzi o system a nie o sprzęt.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    mniejszą ilością problemów. Głownie chodzi o system a nie o sprzęt.
    no to mowisz o MacOS-ie, nie o komputerach.

kwestia systemu jest poniekad dyskusyjna. Windows przeszedl dosc dluga droge od czasow w ktorych powstala opinia o jego problemowosci (czyli de facto czasow DOS-a).
    www albo tez flickr

Domyślnie

no to mowisz o MacOS-ie, nie o komputerach.

kwestia systemu jest poniekad dyskusyjna. Windows przeszedl dosc dluga droge od czasow w ktorych powstala opinia o jego problemowosci (czyli de facto czasow DOS-a).
    rozmowa o macOS`ie to wlasnie rozmowa o komputerach apple, chyba ze chcesz propagowac tutaj piractwo. powyzsze oprogramowanie jest scisle powiazane z urzadzeniami tej firmy i pod nie pisane, nie mozna go legalnie instalowac na innych komputerach (zreszta widzialem juz takich magikow ktorzy tego probowali - owszem da sie uruchomic, ale potem wieczna walka ze sterownikami, stabilnoscia itd itp - te systemy sa pisane dokladnie pod te peryferia ktore znajduja sie w komputerach Jobsa - wersje systemu roznia sie nawet tym ze systemu przygotowanego pod CD nie zainstaluje sie pod C2D itd - rozbieznosci sprzetowe) nie jestem jakims wielkim obronca pana Jobsa - na codzien korzystam z win i osx i nie ma nawet co porownywac obu systemow... inplus osx. poza tym sam po czesci odpowiedziales sobie czym sie roznia te systemy - sam powiedziales o wiecznym uzeraniu sie z utrzymywaniem czystosci systemu, defragmentowaniu (omg... juz nie pamietam jak to sie robi :P) i innych wrzodach na tylku zeby tylko system potrafil dzialac .... w osx odkad na nim pracuje nie robilem nic.... swoja droga ciekawe gdzie podzialem plyty z systemem, od kupna nie wyciagalem ich z kopert & "co to jest format c:" ?
    Ostatnio edytowane przez MalFunkTion ; 11-07-2008 o 14:09
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MalFunkTion Zobacz posta
    rozmowa o macOS`ie to wlasnie rozmowa o komputerach apple, chyba ze chcesz propagowac tutaj piractwo. powyzsze oprogramowanie jest scisle powiazane z urzadzeniami tej firmy i pod nie pisane, nie mozna go legalnie instalowac na innych komputerach
    no wlasnie do tego probowalem dojsc. bo bebechy w srodku to obecne Makowki maja te same co PC, tylko, ze trzeba za nie duzo wiecej zaplacic.

a co do pisania pod konkretny hardware i niekompatybilnosci - jak sie upre to zainstaluje to w domu na PC i sprawdze. nie zebym bardzo tesknil za systemem z latajacymi pieskami, bo i w XP tego mam za duzo, ale z ciekawosci

Cytat Zamieszczone przez MalFunkTion Zobacz posta
    inplus osx. poza tym sam po czesci odpowiedziales sobie czym sie roznia te systemy - sam powiedziales o wiecznym uzeraniu sie z utrzymywaniem czystosci systemu, defragmentowaniu (omg... juz nie pamietam jak to sie robi :P) i innych wrzodach na tylku zeby tylko system potrafil dzialac .... w osx odkad na nim pracuje nie robilem nic.... swoja droga ciekawe gdzie podzialem plyty z systemem, od kupna nie wyciagalem ich z kopert & "co to jest format c:" ?
    alez ja nigdzie nie uzylem slowa "wiecznym"? napisalem tylko o potrzebie utrzymywania porzadku, bo Windows (dzieki bogu nadal) nie robi wszystkiego automatycznie. w Uniksach tez wiele rzeczy nie dzieje sie automatycznie i wcale nie uwazam tego za wade. a wrecz odwrotnie. ale to akurat ja, bo naleze do osob, ktore nie czuja sie zastraszone faktem, iz system/komputer wymaga troche uwagi i doczytania.

oba systemy, Mac i Win maja swoje wady i zalety. natomiast nazbyt czesto slysze nawiedzonych makowcow ewangelizujacych innych bajkami o PC/Windows i szafujac mitycznym argumentem o mega-lepszej stabilnosci MacOS. i ja tylko do tego chcialem sie odniesc
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 11-07-2008 o 14:24
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez z ciekawosci poszukalem....
    http://www.osiol.net/index.php?showtopic=20268
    i ktos juz uruchamial
    Aparat mam i ja

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

nie zebym bardzo tesknil za systemem z latajacymi pieskami, bo i w XP tego mam za duzo, ale z ciekawosci
    A co to???
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ale to akurat ja, bo naleze do osob, ktore nie czuja sie zastraszone faktem, iz system/komputer wymaga troche uwagi i doczytania.
    oba systemy, Mac i Win maja swoje wady i zalety. natomiast nazbyt czesto slysze nawiedzonych makowcow ewangelizujacych innych bajkami o PC/Windows i szafujac mitycznym argumentem o mega-lepszej stabilnosci MacOS. i ja tylko do tego chcialem sie odniesc
    I tu się mylisz. Ale nie chce mi się wyprowadzać Cię z błędu, jeszcze i mnie nazwiesz nawiedzonym...
    Co do zastraszania dot. uwagi i doczytania to nie mam na to ani czasu ani ochoty. Komp ma działać i już.
    Ostatnio edytowane przez iREM ; 11-07-2008 o 14:37 Powód: Automerged Doublepost
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Dopiero zaczyna Awatar etheriel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez werek Zobacz posta
    nie polecalbym takiego zabiegu, bardzo szybko pamiec sie konczy
    Mam 2GB, wyłączonego swapa i nie narzekam

Z tego co zauważyłem to windows grzebie trochę w swapie także przy niskim "zapchaniu" pamięci [a podobno ma tylko powyżej 85% obciążenia] -> dodatkowe operacje na dysku -> spowalnia PSa w dostępie do scratcha/plików.
    Zresztą PSujka po coś ma te własne pliki temp, więc nie widzę sensu by "duplikować" dane.

Co do dalszego przyspieszania:
    Nie wiem jak to jest teraz, ale zauważyłem swego czasu, że antywirusy strasznie spowalniają zapis/odczyt, w tym także dostęp do tempów przez PSa. [już widzę tego wirusa w rawie ]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    Tez z ciekawosci poszukalem....
    http://www.osiol.net/index.php?showtopic=20268
    i ktos juz uruchamial
    oczywiscie, mase ludzi to robi a od osx zcrackowanych aby dzialaly na PC az furczy na torrentach. do tego juz chyba wypuszczono urzadzenie o nazwie efix - ktore po wpieciu w usb ma pozwalac instalowac osx bez zadnych przerobek, maja dzialac updatey apple itd - ale to nadal nielegal
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów