Ha! Dzięki, już wysyłam maila do Cichego
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki wszystkim za pomoc!:-D
Pozdrawiam
Peter
Ha! Dzięki, już wysyłam maila do Cichego
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dzięki wszystkim za pomoc!:-D
Pozdrawiam
Peter
Ostatnio edytowane przez pete r ; 09-07-2008 o 16:10 Powód: Automerged Doublepost
Z 40D ostrzy szybciej. Większych różnic w obrazie nie zauważyłem. Ale wolę to szkło podpięte do 350D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja tak samo jak Kolekcjoner. nie wiem czemu ale jakieś ładniejsze fotki na 350D to szkło tobi - mam obie puszki i to szkiełko więc mam porównanie.. generalnie fajny zestaw.. zwłaszcza jako nastepne szkło zamiast kita.. nawet AF w 350 robi się jakiś taki lepszy![]()
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
Ang. znaczenie słowa kit jest mi znane. Żeby być dokładnym przez słowo kit należy rozumieć zestaw czyli aparat z obiektywem a nie tylko obiektyw. Błędem jest nazywanie samego szkła kitem - jest to element kitu
. Może źle się wyraziłem podając wcześniej definicję. Chodzi o to, że nikt szkła 24-105 nie daje z aparatem za przysłowiową złotówkę ale trzeba za niego słono zapłacić. Faktem jest, że w zestawieniu z 5D daje on świetną jakość, zakres, do pełni szczęścia brakuje tylko f2.8
.
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
ale faktem tez jest ze jakbysmy chcieli kupic oddzielnie 5d i 24-105 to by wyszlo duzo drozej, przynajmniej w usa.... a kit to po prostu zestaw....
[SIGPIC][/SIGPIC]
Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX
ja ostatnio robiłem na zestawie 350d + 24-105 4L IS i opędziłem niemal cały ślub. Jestem z tego zestawu bardzo zadowolony, choć ideałem byłoby szkło z tym zakresem i stabilizacją, ale ze światłem 2.8, bo 4 to czasami jest zbyt ciemne i za mało rozmywa tło.
Widzę że temat nadal aktualny, więc zadam jeszcze 2 pytania
1.Jak to szkło radzi sobie w plenerze? (pejzaż, zbliżenia np.owadów i innych robali...)
2.Brak 2,8 przy słabym świetle może przeszkadzać np. na koncercie. Ale czy stabilizacja nie rekompensuje braku tej przesłony?
Pozdr.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner