Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Najlepszy telezoom spoza rodziny Canona

Domyślnie Tani tele sigmy/tamrona czy m42

Witam
    Mam takie oto zapytanko, chciałem kupić jakiś telezoom w zakresie 55(70)-200(300) na ogół żadko używam tego typu obiektywów, ale dobrze mieć, żeby uzupełnić zakres posiadanych obiektywów. Na dzień dzisiejszy nie mam zbyt wiele pieniążków więc na Lki sobie pozwolić nie mogę i jako, że nie będzie to zbyt często używany sprzęt itp. myślałem o tańszych sigmach czy tamronach, ale zrodził mi się pomysł, że można by kupić adapter z potwierdzeniem ostrości i jakieś szkło m42 cenowo by wyszło podobnie jak tak rozglądam się po allegro, ale nie wiem czy warto pchać się w to. Co sądzicie? Co Wy proponujecie? (jeszcze mam jedną opcję kupić adapter nikon-eos troszkę droższy, ale mam dostęp do szkieł nikona troszkę większy.

Domyślnie Najlepszy telezoom spoza rodziny Canona

Witam,
    ponieważ okres wakacyjny w pełni, a w niedalekiej perspektywie urlop, a dodatkowo jakiś czas temu stałem się posiadaczem lustrzanki (40d) Canona, to od pewnego czasu rozglądam się za telezoomem. Niestety budżet mam mocno ograniczony (max 1200 PLN, i to mocno naciągane), więc coś z górnej półki nie wchodzi w grę. Tym samym mam prośbę do szanownych czytających o wszelkie sugestie w temacie dokonania najlepszego wyboru spośród obiektywów mieszczących się w podanej przez mnie cenie. Niestety moja obecna wiedza w tym temacie, jest tak niskich lotów, że czytając opinie na temat szkieł w interesującym mnie zakresie ogniskowych 50(70)-200(300), mam tylko mętlik, więc nie bacząc na potencjalne zarzuty lenistwa w przeszukiwaniu forum, zwracam się o pomoc i poradę w dokonaniu optymalnego wyboru. Czasu na wybór też nie mam zbyt wiele, tak około 2 tygodni, więc jak? Pomożecie?

Bywalec Awatar 27rav
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Proponuję Canon 55-250/4-5.6 EF-S IS - cena ok 1000zł nówka - dla fotoamatora w sam raz.
    Pozdrawiam!
    Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX

Uzależniony

Domyślnie

Dwa tygodnie powinny ci starczyć na przeszukanie i ogarnięcie forum
    W tej chwili najbardziej polecany z tanich tele jest ef-s 55-250is. Jest kilka wątków o nim, więc zanim ktoś cię oskarży o lenistwo i zaśmiecanie forum zadaj lepiej pytanie w już istniejącym wątku

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-07-2008 o 02:50
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna Awatar Vizzle
    Miasto
    Szczecin\Bartoszewo

Domyślnie

Panowie ale kolega zatytułował wątek, "Najlepszy telezoom spoza rodziny Canona", nie wiedzieć czemu. Wy na przekór z Canonem. A co do tematu, tak jak koledzy mówią, podobno "najlepszy w tej cenie".

Domyślnie

No dobra a czy mógłbym prosić o ustosunkowanie się do mojego pytania :-)

Początki nałogu

Domyślnie

Dalej Sigma 70-300 APO DG MACRO z czerwonym paskiem. Może nie ma 55 ale w razie czego się dwa kroki odsuniesz
    Mordo Ty moja !

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez konradc Zobacz posta
    Witam
    Mam takie oto zapytanko, chciałem kupić jakiś telezoom w zakresie 55(70)-200(300) na ogół żadko używam tego typu obiektywów, ale dobrze mieć, żeby uzupełnić zakres posiadanych obiektywów. Na dzień dzisiejszy nie mam zbyt wiele pieniążków więc na Lki sobie pozwolić nie mogę
    Canon robi też tanie obiektywy. Wspominany tu 55-250 IS jest tego przykładem.

ale zrodził mi się pomysł, że można by kupić adapter z potwierdzeniem ostrości i jakieś szkło m42
    ZTCW zoomy m42 to porażka.

O jakie pieniądze Ci chodzi? Jeśli kompletnie z kasą słabo jakiś używany canon/sigma/tamron 55-200. Będziesz miał przy okazji działający AF.

Jest jeszcze Canon 70-210 3,5-4,5, bardzo dobra jakość optyczna, kasa nieco większa.

Z drugiej strony skoro te ogniskowe słabo Ci są potrzebne to po co wyrzucać pieniądze na kaszanę? Nie lepiej odczekać, dozbierać i kupić choćby wspominanego 55-250 IS, z którego jakości na pewno będziesz zadowolony?
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu

Domyślnie

18-200 sigma OS z HK
    tani
    tele zoom
    a nawet wide zoom jako dodatek

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów