Ja mam zamiennik Delty pod 400D, w ciągu dwóch lat użytkowania zdarzyło mi się dwa razy, że działało kółko w gripie, a nie działało w body. Oba przypadki miały miejsce przy foceniu na mrozie -10 i więcej. Myślałem, że miało to związek z temperaturą.
Ja mam zamiennik Delty pod 400D, w ciągu dwóch lat użytkowania zdarzyło mi się dwa razy, że działało kółko w gripie, a nie działało w body. Oba przypadki miały miejsce przy foceniu na mrozie -10 i więcej. Myślałem, że miało to związek z temperaturą.
Pozdrawiam
Marek/Biperek
Witam.
Coz, moje kolko rowniez potrafi zastrajkowac - ze trzy razy na 5miesiecy.
Podobnie jak wyzej uzywam zamiennika gripa, wystarczy pokrecic kolkiem w zamienniku i wszystko gra.
Grip podrobka, jednak poza ww problemem dziala ok, a cenowo korzystny.
Widziałem kiedyś na forum (nie pamiętam, może nawet na tym?) dawno temu rozkręcony grip oryginalny i podróbkę. Jest różnica i mechaniczna i elektryczna.
Od tego czasu nie zastanawiam się nad tym tematem i kupiłem oryginał.
Puszka warta 5k zł + czasami drugie tyle za szkło, a mam oszczędzać 200zł na byle jakiej podróbce? - bez sensu!
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Ja tam mam 1000D + grip DELTA i wszystko pasi i działa a i wygląda b.ładnie nie wspominając o różnicy w cenie.:-D
POZDRAWIAM