Mam oryginał do 30D. Rzadko to rzadko, ale jednak sporadycznie zdarza mi się podobna sytuacja, tylko ze spustem: trzeba wyłączyć i włączyć grip przełącznikiem i spust na nim zaczyna ponownie działać. Kółko wtedy działa normalnie.
Mam oryginał do 30D. Rzadko to rzadko, ale jednak sporadycznie zdarza mi się podobna sytuacja, tylko ze spustem: trzeba wyłączyć i włączyć grip przełącznikiem i spust na nim zaczyna ponownie działać. Kółko wtedy działa normalnie.
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)
Ciekawe... Moze w konstrukcji tej DELTY i ORYGINALNEJ jest cos, co powoduje zblizone efekty - zwiechy. I tez konczy sie na wlaczniku gripa. Czy innym tez zdarzaja sie takie problemy z ORYGINALAMI i tymi zamiennikami. Teraz moge podpiac problem, ktory kiedys wystapil z 300D+GRIP - zwiesil sie kompletnie i zero reakcji... Cos wtedy zrobilem i poszlo.. A to mogl byc ten wylacznik gripa... Jakby kondensator sie nie rozladowal i trzymal kontakt.. hmm
Witam
U mnie też pojawia się problem z kółkiem nastaw. Cztery razy w tym dwa razy na ślubie. Wszystko działa tylko nie kółko. Pomaga wyłączenie na jakiś czas. Mam grip zamiennik. Następnym razem w niego walnę.