Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 77 z 77

Wątek: zmiana kita

jaroslav
    Guest

Domyślnie

"Zainteresował mnie C 17-40 L F 4 ( co prawda o ile się orientuję na nie pełnej matrycy mogę zapomnieć o szerokim kącie "
    comatus napisałem że na Lce nie będę mieć szerokiego kąta przy nie pełenj matrycy :P !!
    Ostatnio edytowane przez jaroslav ; 30-08-2008 o 13:23

Początki nałogu Awatar Viqy
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie ...

Cytat Zamieszczone przez jaroslav Zobacz posta
    Szukając jakiegoś uniwersalnego zoom'a myślałem o Tamronie 17-50 ale na szerokim kącie nie jest za pięknie.
    A cóż to za śmiała teza ? na 17 mm w moim Tamronie nie było wcale gorzej niż na 17 mm w eLce.

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslav Zobacz posta
    comatus napisałem że na Lce nie będę mieć szerokiego kąta przy nie pełenj matrycy :P !!
    Na niepełnej matrycy (jeśli dobrze rozumiem na cropie 1.6) 17mm z tamrona to ~ to samo 17 mm z L (czyli ten sam kąt widzenia). Nie ważne co za 17mm, zawsze to będzie szeroki kąt.
    Polecam przestudiować tabelki

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez comatus Zobacz posta
    Na niepełnej matrycy (jeśli dobrze rozumiem na cropie 1.6) 17mm z tamrona to ~ to samo 17 mm z L (czyli ten sam kąt widzenia). Nie ważne co za 17mm, zawsze to będzie szeroki kąt.
    Polecam przestudiować tabelki
    No ja też bym to raczej tak interpretował 8) - nawet bez tabelek . 17 to 17 i tyle.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Wracając do tematu wątku - mam 40D i 17-40L i sobie chwalę. Dobra rozdzielczość, świetne kolory, kontrast, rewelacyjna praca pod światło, w końcu świetne wykonanie.
    Zdaję sobie też sprawę, że co użytkownik to opinia i dlatego możesz obejrzeć zdjęcia z różnych obiektywów i z różnych korpusów na stronie : http://pl.pixel-peeper.com/lenses/?lens=23 (tu akurat link do 17-40L).
    Jest trochę zdjęć na których możesz wyrobić sobie opinię o takim zestawie.
    Nie zapomnij też zerknąć na zdjęcia 17-55/2.8 (co prawda EF-s) a także na tamrona 17-50 (chyba też tylko dla cropa), aczkolwiek jeśli finanse Cię nie ograniczają, proponuję wybierać między 17-40/4 L a 17-55/2.8.
    Jeśli chciałbyś od razu mieć obiektyw do FF to pozostaje tylko 17-40L.
    Uzupełnisz sobie zestaw Sigmą 50/1.4 i będzie rewelacja

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wpisz w wyszukiwarkę ( http://canon-board.info/search.php ) "zamiast kita" .

Przykład: http://canon-board.info/showthread.php?t=34776

Coś już napisał

Domyślnie

Zanim kupisz coś na pełna klatkę, to jak chcesz szeroki kąt to kup sobie 10-22
    rewelacja. Ja mam i narazie używam. Z 400d spisuje się rewelacyjnie. A jak kupie 40d to bedzie jeszzce bardziej rewelacyjny. Pozdrawiam

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów