tak, lampa po odpoczynku błyska normalnie
nie robiłem zbyt wielu testów tej lampy bo mnie służy ona głównie do fotek rodzinnych, doświetlania w plenerze a komercyjnie tylko w przypadkach gdzie chcę mieć synchro z krótkimi czasami, wydaje mi sie jednak że wyczytałem w instrukcji że lampa może nie reagować na błysk przy zbyt dużym obciążeniu - ewentualnie mogę mylić tą informację z instrukcją jednej z lamp studyjnych, dlatego dokładnie napiszę Ci wieczorkiem, gdy będę miał możliwość zajrzenia w papiery
myślę że w tym przypadku ważne jest nie to że zrobiłeś 400 zdjęć (bo w tym przypadku ew. w grę wchodzi wydajność baterii) a w jakiej częstotliwości je robiłeś, w moim przypadku przy kroplach częstotliwość była duża dlatego też założyłem sobie że pewnie sie przegrzała
odpowiem konkretniej wieczorem
Dobra już wiem że się nie myliłem, w instrukcji 580 EX jest informacja że lampa posiada wewnętrzną funkcję zabezpieczającą (dzięki której lampa może ładować się do 20 sekund), wprawdzie piszą tam o 20 błyskach w serii a potem błyskaniu "w krótkich odstępach czasu", ale chyba wpływ mogą mieć również warunki w jakich fotografujesz (wysoka temperatura)